Στο Λαύριο και την Κερατέα ο μεγαλύτερος όγκος βροχής από την κακοκαιρία «Διδώ»

Η κακοκαιρία «Διδώ» από το βράδυ έδειξε τα «δόντια» της στην Αττική. Στα νότια και τα ανατολικά του Νομού μάλιστα, έπεσε μεγάλη ποσότητα βροχής, καθώς σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αρκετές περιοχές είδαν μέσα σε λίγες ώρες να πέφτουν πάνω από 50 ή και 60 σε ορισμένες περιπτώσεις, εκατοστά βροχής. Στην λεωφόρο Σταμάτας μάλιστα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων καθώς υπήρχε στη διάρκεια της νύχτας, μεγάλη συσσώρευση νερού στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ασφαλής διέλευση των οχημάτων.

Η πυροσβεστική δέχτηκε τέσσερις κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, αλλά και άλλες τρεις για κοπές δέντρων, στις περιοχές του Αλίμου, του Κορωπίου και του Μαραθώνα, χωρίς να καταγραφούν ως τα μεσάνυχτα, άλλα προβλήματα.
Πού έριξε περισσότερη βροχή τη νύχτα στην Αττική.

Σύμφωνα με τον χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr, ο μεγαλύτερος όγκος βροχής έπεσε στο Λαύριο και την Κερατέα, όπου μετρήθηκαν 64 και 63 mm αντίστοιχα. Μεγάλη ποσότητα βροχής έπεσε και σε άλλες περιοχές, όπως την Δροσιά (54mm), την Ανάβυσσο (53mm) και στου Παπάγου (47mm).

Πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία «Διδώ»
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι βροχές στην Αττική θα σταματήσουν σταδιακά ως το πρωί, αλλά από το βράδυ αναμένεται να βρέξει και πάλι. Τα έντονα φαινόμενα κινούνται προς τα ανατολικά, όπου τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουν έντονη κακοκαιρία σήμερα. Ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα και στην Θεσσαλία τις πρωινές ώρες, όπως και στην δυτική Μακεδονία, ενώ στα ορεινά αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις. Η κακοκαιρία σε Θεσσαλία και Μακεδονία αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον ως το απόγευμα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αρέσει σε %d bloggers: