Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΕκκλησίαΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε κατανυκτική και εορταστική ατμόσφαιρα διεξήχθη η συναυλία της δημοτικής φιλαρμονικής Λαυρίου “Χριστός Γεννάται Δοξάσατε”

Σε κατανυκτική και εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, χθες Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαυρίου στην κατάμεστη αίθουσα του παλαιού μηχανουργείου Λαυρίου με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας ΚΑΠΗ και της Νεανικής-Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Λαυρεωτικής, στην οποία προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής.

Ο π. Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στον πραγματικό εκκλησιαστικό εορτασμό των Χριστουγέννων και στο θεολογικό μήνυμα αυτής της μεγάλης δεσποτικής εορτής. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, οι οποίοι ερμήνευσαν εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας “Γαλιλαία” της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στην εκδήλωση, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για το θεάρεστο έργο της.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μπερδούσης