Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Αδέσποτα ζώαΔήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Σύμφωνη γνώμη του Υπουργού για την ίδρυση Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων στη Λαυρεωτική

Σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη, υπεβλήθη σήμερα, 31 Δεκεμβρίου 2019, το Τεχνικό Δελτίο Πράξης στο Υπουργείο Εσωτερικών για την χρηματοδότηση του έργου «Σύμφωνη Γνώμη για «Δημιουργία εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δ. Λαυρεωτικής» νομού Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι από συνολικά 66 Δήμους της Αττικής μόνο δύο υπέβαλλαν πρόταση υπαγωγής με σύμφωνη γνώμη του Υπουργού στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για χρηματοδότηση, οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Ραφήνας – Πικερμίου.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, δήλωσε:
«Εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους των πολιτών και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη, για την άμεση ανταπόκρισή του και την παροχή της σύμφωνης γνώμης στο αίτημά μας, για Δημιουργία εγκατάστασης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Αίτημα το οποίο κατατέθηκε βάσει της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής, που πάρθηκε την Παρασκευή, 27.12.2019.

Η ευαισθησία που διακρίνει τον Υπουργό απέναντι στα θέματα ορθής μεταχείρισης και διαβίωσης των ζώων είναι καταφανής και η έκδοση αυτής της σύμφωνης γνώμης έρχεται ως μια ισχυρή απάντηση απέναντι στις αμφιβολίες που εξέφρασε μια μικρή μερίδα της αντιπολίτευσης για τα δεδομένα του έργου και την αρτιότητα της υποβληθείσας πρότασης»

Αρέσει σε %d bloggers: