Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Μεσόγεια-Ανατ.ΑττικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ώρες αγωνίες των οικογενειών και του εφοπλιστή Μαρτίνου για τους απαχθέντες ναυτικούς μας στο Καμερούν!

Το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία East Med του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και μετέφερε καύσιμα. Δεν επέβαιναν σ’ αυτό ένοπλοι φρουροί.

Οκτώ όμηροι και ένας τραυματίας (εκ των 28 μελών του πληρώματος) είναι ο απολογισμός πειρατείας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης σε ελληνικό τάνκερ, που μετέφερε καύσιμα.

Ειδικότερα, το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο HAPPY LADY (Ν.Π. 12183) δέχτηκε ένοπλη επίθεση ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο, δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh, στο Καμερούν.

Από τους οκτώ απαχθέντες, οι πέντε είναι Έλληνες (πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους, 20 και 21 ετών). Οι άλλοι τρεις όμηροι είναι δύο Φιλιππινέζοι και ένας Ουκρανός.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας, ένας 35χρονος Έλληνας, τρίτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου. Ωστόσο, διακομίστηκε σύντομα σε νοσοκομείο της περιοχής με την κατάσταση της υγείας του να είναι τώρα σταθερή.

Το δεξαμενόπλοιο ανήκει στην εταιρεία East Med του Θανάση Μαρτίνου. Το περιστατικό έγινε αρχικά γνωστό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Εξωτερικών. Οι αρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Ναυτλιίας παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρία.

https://cyclades24.gr