Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας – απολογισμός του Δίανθου στο υπόγειο λατομείο Μαρμάρου στο Λαύριο

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το τελετουργικό της κοπής της πίτας του Δίανθου για τη νέα χρονιά στο εκπληκτικό Υπόγειο Λατομείο Μαρμάρου στο Λαύριο, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου που του δόθηκε η ευκαιρία να δει από κοντά αυτό το μοναδικό μέρος-μνημείο της πολιτισμικής, ιστορικής και οικονομικής μας κληρονομιάς! Για άλλη μια φορά συμμετείχε και ένας σημαντικός αριθμός παιδιών σχολικής ηλικίας! Στον χώρο υλοποιήθηκε και ο απολογισμός του Δίανθου για το έτος 2019, που επιμελήθηκε το μέλος του κ. Δημήτριος Δράκος.

Στην εκδήλωση παρευρέθη εκ μέρους του Δήμου Λαυρεωτικής η Αντιδήμαρχος κα Ελένη Κανελλοπούλου που δήλωσε τη διάθεσή της για υποστήριξη στο έργο του Δίανθου, ο Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Λαυρίου κ. Ευάγγελος Μπούζας, καθώς και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου που εξήρε τη δράση του Δίανθου στον τομέα της πυροπροστασίας! Παρών ήταν και ο γεωλόγος και πρώην Διευθυντής του Ι.Γ.Μ.Ε. κ. Δημήτριος Μπίτζιος, ο οποίος μίλησε στους παρευρισκομένους για τα υπόγεια λατομεία μαρμάρου και το εκπληκτικό αυτό υλικό στη χρήση του ως δομικό υλικό και ως πρώτη ύλη για την κατασκευή μοναδικών έργων τέχνης, τον οποίο ευχαριστούμε για την παρουσία του και ευχόμαστε να μας τιμήσει και σε άλλες μελλοντικές δράσεις μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκε από τον πρόεδρο του Δίανθου κ. Νίκο Βαφειάδη στον κ. Δημήτριο Σακιώτη η απόφαση του Δ.Σ. του φορέα μας με την οποία αναγορεύεται επίτιμο μέλος του φορέα, καθώς και η σχετική ταυτότητα του επίτιμου μέλους, για τη διάθεση του χώρου του Υπόγειου Λατομείου Μαρμάρου στον φορέα μας όποτε ο Δίανθος τον αιτείται, αλλά και για τη γενικότερη διάθεση συνεργασίας του μαζί μας για την οποία τον ευχαριστούμε θερμά!

Ο Δίανθος θέλει να εκφράσει ακόμη τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κύριο Σταύρο Νίτη για τη δωρεάν διάθεση της πίτας μας, στην Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική ‘’Βαμβακούσης’’ για τα γλυκίσματα που προσέφερε για μια ακόμη φορά, καθώς και στο εστιατόριο ‘’Καραχάλιος’’, που προσέφερε δωρεάν γεύμα στους τυχερούς της κοπής της πίτας!
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκομένους – που παρά τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις της ημέρας – μας τίμησαν με την παρουσία τους , και βέβαια μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον Δίανθο, το έργο του, αλλά και για την επιλογή του χώρου της εκδήλωσης!

Ευχόμαστε σε όλους μία καλή, δημιουργική, νέα χρονιά με Υγεία, Αγάπη και Ευτυχία! Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας στο Facebook ‘’ΔΙΑΝΘΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ’’ για τις επόμενες δράσεις μας!

Αρέσει σε %d bloggers: