Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Λαυρίου για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίγουν τα μαγαζιά στο εκπτωτικό χωριό τις Κυριακές

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεσή της ενάντια στους εργαζόμενους και με νόμο δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες, που εδράζονται στο Εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, να λειτουργούν και τις Κυριακές.

Αυτή είναι μια νέα αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους εμποροϋπάληλλους, αλλά και τους εργαζόμενους στα μαγαζιά του επισιτισμού  στο συγκεκριμένο χώρο. Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να δώσει συνέχεια στο χτύπημα της Κυριακάτικης αργίας, ολοκληρώνοντας έτσι το έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που επί των ημερών της καταργήθηκε  σε μια σειρά περιοχές η αργία της Κυριακής και τα καταστήματα στο εμπόριο  ανοίγουν για περισσότερο από έξι μήνες τον χρόνο την συγκεκριμένη μέρα.

  Η κυβέρνηση, δια του υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη, στην ουσία κάνει δώρο στους εργοδότες  και στην συγκεκριμένη περιοχή, την απελευθέρωση της Κυριακής αργίας και εκπληρώνει τον  στόχο της εργοδοσίας McArthurGlen ΕΛΛΑΣ να ανοίγουν τις Κυριακές κάτι που δεν το είχαν καταφέρει το 2017 όταν και είχαν προσφύγει στο ΣτΕ το οποίο και απέρριψε την προσφυγή τους.

  Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η JUMBO ανακοινώνει ότι θα ανοίγει τα καταστήματα της και τις 52 Κυριακές σε Πρέβεζα και Κατερίνη και εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό και σε άλλες περιοχές. Ενώ η MARKET IN και η PERFECT TOYS το εφαρμόζουν ήδη και χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι θα καλεστούν την Κυριακή 19 Γενάρη να δουλέψουν ακόμα μια Κυριακή μετά από ένα εξαντλητικό εορταστικό ωράριο.

ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

   Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση μόνο ένας δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους, αυτός της οργάνωσης στα σωματεία τους, ο αγώνας για την διεκδίκηση  των σύγχρονων δικαιωμάτων τους. Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου & Ανατολικής Αττικής καλεί τους εργαζόμενους  να ξεσηκωθούν, να  κάνουν τώρα το βήμα, να δυναμώσουν τα ταξικά  σωματεία  και τον αγώνα για σύγχρονους όρους ζωής και εργασίας. Να μην συμβιβαστούν με το συνεχές χτύπημα των δικαιωμάτων τους! Να ενισχύσουν την πάλη για να γίνει καθολική απαίτηση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων η  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας για όλο το χρόνο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: