Η Περιήγηση του Δίανθου στο ρέμα της Αγίας Βαρβάρας και της Σούριζας

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη παρουσία κόσμου ο 2ος για το 2020 Περιηγητικός Ορεινός Περίπατος του Δίανθου στο Ρέμα της Αγίας Βαρβάρας και της Σούριζας του Εθνικού Δρυμού Σουνίου την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

Η αφετηρία της περιήγησης ήταν ο μικρός ναός της Αγίας Βαρβάρας όπου επρόκειτο να προηγηθεί συμβολική δενδροφύτευση. Δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε να υπερνικήσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια που απαιτούνταν για τη δράση, λόγω του πολύ περιορισμένου χρόνου που διαθέταμε. Όμως παρ’ όλα αυτά ο Δίανθος προχώρησε σε άλλη περιβαλλοντική δράση απομακρύνοντας από τα πεύκα που περιτριγυρίζουν τον ναό κουκούλια με κάμπιες που προκαλούν αλλεργία στους επισκέπτες και βλάπτουν τα φυτά, ενώ παράλληλα απαλλάξαμε τον χώρο από κάθε είδους απορρίμματα όπως πλαστικά, γυαλιά κ.λ.π., προωθώντας ό,τι μπορεί να ανακυκλωθεί στην ανακύκλωση.

Δώσαμε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά την εντυπωσιακή πετρόχτιστη κεκλιμένη κατασκευή, γνωστότερη ως Βίντσι, το μεταλλικό γεφυράκι που τοποθέτησε ο Δίανθος πριν 5 έτη ενώνοντας για τους περιπατητές την Αγία Βαρβάρα με την Αγριλέζα, την εντυπωσιακή γέφυρα στο Ρέμα της Σούριζας, το πλέον εντυπωσιακό λατομείο μαρμάρου από το μάρμαρο του οποίου κατασκευάστηκε ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, αρχαία στοά που δεν αλλοιώθηκε κατά τα νεότερα χρόνια και φυσικά το μοναδικό χειμερινό τοπίο του Εθνικού μας Δρυμού σε μια ημέρα όμως όπου ο καιρός ήταν εκπληκτικός και τέλειος για πεζοπορία. Η περιήγηση έληξε με τη συγκέντρωση στο χώρο συνάθροισης του ναού της Αγίας Βαρβάρας για ξεκούραση και κουβεντούλα. Δυστυχώς όμως σε αντίθεση με όλα τα ωραία που είδαμε στη διαδρομή μας για μία ακόμη φορά διαπιστώσαμε την καταστροφική παρουσία μηχανών τύπου εντούρο που παρά την απαγόρευση από το Δασαρχείο συνεχίζουν να αλωνίζουν στον Δρυμό καταστρέφοντας αρχαία μονοπάτια και μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Επιθυμούμε να ευαριστήσουμε θερμά την αρχαιολόγο κα Μαρία Στάθη που συμμετείχε στην παρέα μας, αλλά και για όσα μας ανέφερε για το αρχαίο λατομείο μαρμάρου της Αγριλέζας, καθώς και την κα Ρεγγίνα Κούτση, γεωλόγο και υδρογεωλόγο, φίλο του Δίανθου, για τις  γεωλογικές πληροφορίες που αφορούν στην περιοχή της περιήγησης. Και φυσικά την οικογένεια Βαμβακούση που για μια ακόμη φορά διέθεσε απλόχερα μπουκάλια με νερό, σάντουιτς και κουλουράκια της αρτοποιίας που διευθύνει  στους πολυπληθείς συμμετέχοντες! Τέλος ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ σε όλους όσους συμμετείχαν στη δράση αυτή-ενήλικες και παιδιά- οι οποίοι μας χόρτασαν με τις ειλικρινείς φιλοφρονήσεις και τα καλά τους λόγια, παίρνοντας μαζί τους όμορφες εικόνες, μυρωδιές του Δρυμού μας και σίγουρα περισσότερες γνώσεις για τον ευλογημένο τόπο μας!

Μείνετε όλοι συντονισμένοι στη σελίδα μας στο Facebook ‘’ΔΙΑΝΘΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ‘’ για την επόμενη δράση μας!

Αρέσει σε %d bloggers: