Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συμβούλιο Κοινότητας Κερατέας: 1η Συνεδρίαση του 2020 και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Tην Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στη κατάμεστη αίθουσα συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος, η πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κερατέας καθώς και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Τα δώρα των τυχερών ήταν καλάθια με τοπικά προϊόντα της πόλης, θέλοντας συμβολικά να τονιστεί μέσω του Κοινοτικού Συμβουλίου, η στήριξη και προώθηση τοπικών παραγωγών και προϊόντων της Κερατέας.

Εκτός των θεμάτων της ημερησίας διάταξης που αφορούσαν στη λήψη απόφασης για την τρέχουσα λειτουργία της Κοινότητας,υιοθετήθηκε για πρώτη φορά και θα συνεχιστεί στις επόμενες συνεδριάσεις, η διάθεση χρόνου στους πολίτες να θέτουν προτάσεις αλλά και προβλήματα που απασχολούν την Κοινότητα και τους Οικισμούς της.

Την συζήτηση που ακολούθησε σχεδόν μονοπώλησε το θέμα της διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος της τραπέζης ALPHA BANK, στην πόλη της Κερατέας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής προσκόμισε στη συνεδρίαση, επιστολή του Δημάρχου Λαυρεωτικής προς την Διοίκηση της τραπέζης ALPHA BANK,  με την οποία ζητά την παραμονή της λειτουργίας του υπόψη υποκαταστήματος.

Κατόπιν συζητήσεως αποφασίστηκε ομόφωνα, με μέριμνα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κερατέας να προσκληθούν άμεσα όλοι οι φορείς της πόλης, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, να συνταχθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για την παραμονή του υποκαταστήματος της τραπέζης στην πόλη της Κερατέας  καθώς και η λήψη απόφασης περαιτέρω ενεργειών.

Εκτός από αρκετούς πολίτες και εκπρόσωπους συλλόγων, φορέων και οικισμών της πόλης, παρόντες ήταν,ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Μακροδημήτρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Αδάμης, η επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα-Δημιουργία» Αρετούσα Μακρή,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταύρος Ρόζης και Σωτήρης Ιατρού. Αργότερα προσήλθαν, ο Δήμαρχος Δημήτριος Λουκάς, οι Αντιδήμαρχοι Δήμητρα Πάλλη και Χαράλαμπος Ζαγουρής καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ Παναγιώτης Τσίκλος.

Εκ μέρους του Συμβουλίου Κοινότητας Κερατέας
Ο Πρόεδρος
Απόστολος Ζορμπάς

%d