Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αυτός είναι ο δράστης της δολοφονίας στο hot spot στο Λαύριο

Ένας 45χρονος άνδρας Κουρδικής υπηκοότητας είναι ο δράστης του άγριο φονικού μιας 35χρονης στο hot spot Λαυρίου, που σημειώθηκε στις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης.

Το L&O εξασφάλισε φωτογραφία του δράστη, που κατακρεούργησε την άτυχη γυναίκα με μαχαίρι, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Ο άνδρας μετά την πράξη του επιχείρησε να κρυφτεί αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 22:15 το βράδυ, κοντά στο Φοινικόδασος του Λαυρίου. Οι γιατροί του ιατρείου στο hot spot προσέφεραν άμεσα τις πρώτες βοήθειες στην 35χρονη, η οποία όμως κατέληξε στα σοβαρά τραύματά της.

https://www.lawandorder.gr

Ανακοίνωση για το φόνο της μετανάστριας στο Λαύριο εξέδωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν στην Αθήνα.

δολοφονία - Κούρδισσα μετανάστρια - Λαύριο

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Το κουρδικό κίνημα έχει υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την γυναικεία υπόσταση! Άλλωστε οι γυναίκες κι οι άντρες του Κουρδιστάν δεν πολεμούν μόνο τους ορατούς εχθρούς, που ήδη είναι πολλοί.

Στην πραγματικότητα πολεμούν και για τη θέση της γυναίκας σε μια άλλη κοινωνία, που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση της γυναίκας και κάθε ανθρώπου από άνθρωπο. Ως εκ τούτου καταδικάζουμε απερίφραστα την γυναικοκτονία που συνέβη στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου.

Επιπροσθέτως καταγγέλλουμε τη στάση του Α.Τ. Λαυρίου που αν και σε απόσταση αναπνοής, αγνόησε τα ουρλιαχτά της γυναίκας και των παιδιών της.

Η υπεράσπιση της γυναικείας υπόστασης, της ζωής και της αξιοπρέπειας κάθε γυναίκας ήταν, είναι και θα είναι πάντα μέλημα κι ευθύνη μας.

Οι γυναίκες του Κουρδιστάν μάχονται για να κερδίσουν την ελευθερία όχι μόνο της πατρίδας, αλλά και του φύλου τους. Ως κουρδική κοινότητα απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου! Το μοναδικό και συνάμα αποτρόπαιο περιστατικό, που συνέβη στον Λαύριο από άτομο κουρδική καταγωγής, δεν θα αμαυρώσει τον αγώνα μας και είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε την συγκάλυψή του κι απαιτούμε την ηθική και νομική καταδίκη του.

Η ζωή, ο αγώνας κι η αγωνίας μας προχωρά με το σύνθημα-ζητούμενο: «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» Απαιτούμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια όλων, ζωντανών και νεκρών.

Όσοι δεν άφησαν στους πρόσφυγες καμία ελπίδα να υπάρξουν στην χώρα τους ως ζωντανοί, τουλάχιστον ας ξαναγυρίσουν εκεί που ήθελαν να ζήσουν έστω ως νεκροί. Ζητάμε την αλληλεγγύη όλων έτσι ώστε η εκλιπούσα να θαφτεί εκεί που δεν της άφησαν σπιθαμή να υπάρχει ως ζωντανή.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν”

https://www.ant1news.gr