Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣΕκδηλώσειςΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Χορωδίας Λαυρίου

Σε εορταστική ατμόσφαιρα γεμάτη από μουσική και ευχές πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 η κοπή της βασιλόπιτας της Χορωδίας Λαυρίου.

Η τοπική Εκκλησία, η τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτιστικοί σύλλογοι και φίλοι της Χορωδίας Λαυρίου έδωσαν το παρόν σε μία ξεχωριστή στιγμή για το αρχαιότερο καλλιτεχνικό σωματείο του Λαυρίου, το οποίο έκλεισε το 2019 80 χρόνια δημιουργικής πορείας και προσφοράς στη μουσική και τον πολιτισμό της Λαυρεωτικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο “Ο παλιός σταθμός” και τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Λιούμης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της Χορωδίας Λαυρίου και ευχαρίστησε θερμά τα Μέλη του ΔΣ για την τιμητική πρόσκληση. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “ΘΟΡΙΚΟΣ” κ. Ευαγγελία Βελετάκου, ο Πρόεδρος της Χορωδίας Λαυρίου κ. Χαράλαμπος Συρίγος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της κ. Θεόδωρος Λεμπέσης.

Αξίζει να σημειωθεί η προσφορά πλούσιων δώρων από πολλούς Χορωδούς και Φίλους της Χορωδίας για την λαχειοφόρο αγορά, η οποία διεξήχθη με επιτυχία.

Τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Λιούμης (εκπρόσωπος της τοπικής Εκκλησίας), ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Παναγιώτης Τσίκλος, η Αντιδήμαρχος κ. Ασπασία Αργεντίνη, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Θορικός” κ. Ευαγγελία Βελετάκου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής κ. Γιάννης Αδάμης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αρετούσα Μακρή, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού κ. Χρήστος Ράπτης, ο κ. Αντώνης Μωρογλου Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης των λαών Λαύριο-Αλεξινατς, ο κ. Αριστείδης Κανατούρης (εκπρόσωπος της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής), ο Πρόεδρος του Πολ. Συλλόγου Μικρασιατών – Κων/πολιτων Λαυρεωτικής κ. Μίμης Δεληγιάννης, η κ. Ρένα Γονιού (Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λαυρίου), ο κ. Ορφανίδης (εκπρόσωπος του Συλλόγου “Άγιος Γεράσιμος”), ο κ. Μελετίου (εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαρκατίου),ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού συλλόγου Λαυρίου κ.Θωμάς Κλιάφας και πλήθος φίλων της Χορωδίας Λαυρίου.

Φωτογραφίες: Γιώργος Γιατράκος

Εκ του γραφείου τύπου της Χορωδίας Λαυρίου

http://lavriohorodia.gr