Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
"Δίανθος"ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόσκληση για περιήγηση με τον Δίανθο

Ο Δίανθος σας καλεί να συμμετάσχετε στον 3ο για το 2020 Περιηγητικό Ορεινό Περίπατό του (Π.Ο.Π.) την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μεταξύ Λαυρίου-Καμαρίζης, ακολουθώντας τις διαδρομές του πρώτου βιομηχανικού τρένου της Ελλάδας (Ελληνικής και Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων), αλλά και τα χνάρια των αρχαίων αλλά και των νεότερων μεταλλωρύχων!

Θα γνωρίσουμε σημεία εκπληκτικής ομορφιάς που μας προσφέρει απλόχερα η χειμωνιάτικη λαυρεωτική φύση, αλλά και ανθρώπινα έργα όπως σπανιότατο λιθόκτιστο αρχαίο γεφυράκι, αρχαία δεξαμενή, ασβεστοκάμινο της ρωμαϊκής-πρωτοχριστιανικής εποχής, σιλό φόρτωσης μεταλλεύματος του 19ου αιώνα, ενώ θα πάρουμε και γεύση από μεταλλευτική στοά!

Ακόμη θα υλοποιήσουμε περιβαλλοντική δράση στην περιοχή της περιήγησης!

Η διαδρομή συνολικού μήκους 4 περίπου χιλιομέτρων έχει δείκτη δυσκολίας 1έως 2 ( σε κλίμακα 1-5) και προσφέρεται για όλες τις ηλικίες. Η δράση θα διαρκέσει 3 περίπου ώρες. Σημείο αναχώρησης: Λιμένας Λαυρίου, έμπροσθεν Καφέ Βαμβακούση και ώρα αναχώρησης: 9.30’ το πρωί. Για τους συμμετέχοντες απαραίτητα: μποτάκια βουνού, καπέλο, φορτισμένο κινητό, νερό, ραβδί πεζοπορίας.

Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου στο τηλέφωνο 6973717516.

Σας περιμένουμε!

%d