Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Λαυρίου: Ανακοίνωση για τις απολύσεις στον Δήμο Λαυρεωτικής

ergatiko-kentro-lavriou-anatolikhs-attikhs

Έχουν πάρει φόρα ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής και η «συμμαχία του» και επιδεικνύουν ζήλο και αυταπάρνηση σε αντεργατικές και αντιλαϊκές μεθοδεύσεις που θα τις ζήλευε και ο ΣΕΒ. Μέσα σε ένα 24ωρο απόδειξαν ότι είναι ικανοί για το χειρότερο.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ. ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 5 Φλεβάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση μεγάλου μέρους της καθαριότητας στους ιδιώτες με το αιτιολογικό ότι το προσωπικό δεν επαρκή για να καθαριστεί το κεντρικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο και τα δύο Δημαρχεία σε Λαύριο και Κερατέα. Με πόνο ψυχής ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, δήλωναν ότι δεν τους επιτρέπεται να πάρουν προσωπικό, ενώ μπορούν να δώσουν 60.000 ευρώ σε ιδιώτες με μηχανήματα να καθαρίζουν τα τζάμια στα κτήρια και τους δρόμους από βαριά αντικείμενα. Φυσικά δημοτικοί σύμβουλοι που δεν μπήκαν στον μεγάλο συνασπισμό που έχει την στήριξη ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, αντέκρουσαν τα επιχειρήματα τους όπως και η παρέμβαση του εργατικού κέντρου αποκάλυψε την άθλια πολιτική ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Το σχέδιό τους όμως είχε και συνέχεια. Σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν σε 16 εργαζόμενους που εργάζονται πάνω από δύο χρόνια στον Δήμο και μέσω ασφαλιστικών μέτρων έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα να εργάζονται και μάλιστα καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ότι απολύονται και να υπογράψουν τα χαρτιά για να πάρουν το ταμείο ανεργίας. Οι 16 συνάδελφοι, οι περισσότερες των οποίων γυναίκες εργάζονταν στην καθαριότητα και μοχθούσαν για να είναι η πόλη καθαρή. Μέχρι προχθές τους μετέφεραν σε διάφορες υπηρεσίες, όπου υποτίθεται θα εργάζονταν για τους επόμενους μήνες και ξαφνικά τους έδειξαν την πόρτα της εξόδου.

Ο Δήμαρχος δεν έχει κανένα δικαίωμα να απολύσει τους εργαζόμενους. Στις 18 Φλεβάρη είναι το δικαστήριο στο οποίο πρέπει να υποχρεωθεί να πάει και να υπερασπιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην μόνιμη και σταθερή εργασία όπως έχουν κάνει και άλλοι δήμαρχοι.

Το δικαίωμα στην εργασία και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια το κατέκτησαν και δεν μπορεί κανείς να τους το στερήσει. Όλοι αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι που κάνουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το έγκλημα (για τις απολύσεις, γιατί την ιδιωτικοποίηση την ψήφισαν μουγκοί…) να δούμε τι στάση θα κρατήσουν την Δευτέρα στο Δημοτικό συμβούλιο που θα είμαστε άπαντες παρόντες.

Απαιτούμε να συνεχίσουν οι συνάδελφοι να εργάζονται, να μην απολυθεί κανένας. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου. Πληρώνουμε ανταποδοτικά για παροχές, όχι να τα αρπάζουν οι εργολάβοι για ποιο εύκολη διαχείριση «μαύρου χρήματος» για να λένε εις υγείαν του κορόιδου…

Την Δευτέρα 6μμ στο πολιτιστικό κέντρο Κερατέας υπερασπιζόμαστε το δίκαιο δουλειά για όλους δουλειά με δικαιώματα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: