Δωρεάν φιλοξενία φοιτητριών τρίτεκνων οικογενειών από Λαύριο και Σούνιο

Δωρεάν φιλοξενία φοιτητριών από τρίτεκνες οικογένειες Ξεκινά η Συνεργασία του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής με το Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων, για δωρεάν φιλοξενία φοιτητριών από τρίτεκνες οικογένειες.

Συγκεκριμένα μπορούν να φιλοξενηθούν, σπουδάστριες η φοιτήτριες, ηλικίας από 18 έως και 26 ετών, που δεν εργάζονται, είναι σπουδάστριες, η φοιτήτριες σε προπτυχιακό η μεταπτυχιακό, και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, και η διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας τους είναι μακριά από την Σχολή φοίτησης.

Ισχύει για τις φοιτήτριες που η μόνιμη κατοικία τους, είναι σε δυσπρόσιτη περιοχή του Νομού (Περιφέρειας) Αττικής.

Ως δυσπρόσιτες περιοχές της Αττικής είναι: Σχινιάς, Αγ. Μαρίνα, Ζούμπερι, Άγ. Ανδρέας, Ωροπός, Χαλκούτσι, Δήλεσι, Άγ. Απόστολοι, Καπανδρίτι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Γραμματικό, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσο, Μέγαρα, Νέα Πέραμος, Αλεποχώρι, Βίλλια, Ερυθρές, Πόρτο Γερμενό, Επίσης Αγκίστρι, Σαλαμίνα, Αίγινα, Κέα – Τζιά, Μέθανα – Τροιζηνία, Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Κύθηρα, Αντικύθηρα.

Οι φοιτήτριες – σπουδάστριες διαμένουν σε δίκλινα δωμάτια, με ατομικό λουτρό και wc. Υπάρχουν ειδικοί χώροι για μελέτη, βιβλιοθήκη, αίθουσα Η/Υ, γυμναστήριο, αίθουσα θεάτρου.

Η φιλοξενία των σπουδαστριών στο Αμαλίειον είναι εντελώς δωρεάν. Δεν υπάρχει επιβάρυνση ή συμμετοχή των φιλοξενουμένων στις δαπάνες του Αμαλιείου.

Παρέχονται επίσης δωρεάν το πρωινό και ένα γεύμα κάθε μέρα. Δικαιολογητικά για αίτηση εισαγωγής:

1) Υπογεγραμμένη δήλωση ανεπιφύλακτης αποδοχής του κανονισμού του Αμαλίειου.

2) Λεπτομερές ιδιόγραφο Βιογραφικό Σημείωμα στο οποίο καταγράφεται η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση, οι σπουδές, τα ενδιαφέροντα, οι επιδεξιότητες, οι επιδόσεις, συμμετοχή σε ομάδες, άλλες δραστηριότητες

3) Ιατρική βεβαίωση για τη σωματική, ψυχική και πνευματική αρτιότητα της ενδιαφερομένης

4) Δύο συστατικές επιστολές.(την μία μπορεί να την δώσει ο Σύλλογος Τριτέκνων).

5) Εκκαθαριστικά γονέων και ενδιαφερομένων υποψηφίων.

6) Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.

7) Πιστοποιητικό σπουδών που δείχνει έτος εγγραφής, έτος φοίτησης, έτη υποχρεωτικής φοίτησης, βαθμούς εισαγωγής στη σχολή και επίδοσης τελευταίου έτους.

8) Ιατρική Γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας τους (δίδεται σχετικό έντυπο προς συμπλήρωση από το Γραφείο της Διεύθυνσης) και Α.Μ.Κ.Α

9) Εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας των ιδίων και των γονέων τους ή βεβαίωση από την Εφορία, την Νομαρχία ή την Κοινότητα για την οικονομική κατάστασή τους.

10) Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599 ότι δεν έχουν καταδικασθεί ή διωχθεί για αδίκημα του Ποινικού Νόμου.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφθούν τη γραμματεία του Οικοτροφείου από 9:00 έως 15:00 για να γνωρίσουν το χώρο, και να έχουν προσωπική επαφή με τη Διευθύντρια του Οικοτροφείου. ΑΜΑΛΙΕΙΟΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ Λεωφόρος Κηφισίας 219 Μαρούσι ΤΚ 15124

Πηγή: Foititikanea.gr
Αρέσει σε %d bloggers: