Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
"Ενότητα - Δημιουργία"Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Ενότητα – Δημιουργία”: Παράνομη Άρνηση Πρόσληψης Εργαζομένων στον Δήμο Λαυρεωτικής

Αν και 16 εργαζόμενοι του Δήμου με την υπ’ αριθ. 3880/2029 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, κέρδισαν την παραμονή τους στην εργασία τους, ο Δήμαρχος Δ. Λουκάς αρνείται παράνομα και αυθαίρετα να εκτελέσει την εν λόγω απόφαση και να τους προσλάβει!

Το παράδοξο είναι πως ο κ. Δ. Λουκάς κατά την προεκλογική περίοδο ήταν αυτός που στήριξε, και καλώς έκανε, το αίτημά τους, συνομολογώντας στο Δικαστήριο ότι οι 16 εργαζόμενοι «καλύπτουν με την εργασία τους πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον Δήμο Λαυρεωτικής».

Μάλιστα την 1/12/2019 προχώρησε, σε εκτέλεση της ως άνω δικαστικής απόφασης, στην πρόσληψη δύο εκ των εργαζομένων με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, τους οποίους όμως ΑΠΕΛΥΣΕ στις αρχές Φεβρουαρίου, αρνούμενος παράλληλα παράνομα την πρόσληψη και των υπολοίπων, με την αιτιολογία ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα για να πληρώσει την μισθοδοσία τους!!

Για να «νομιμοποιήσει» αυτή την πρωτοφανή, παράνομη και αυθαίρετη συμπεριφορά του, ο Δήμαρχος, με την σύμπραξη των συνεργαζόμενων με αυτόν παρατάξεων των κ.κ. Κ. Λεβαντή και Στ. Κρητικού, στις 7-2-2020 και κατόπιν εισήγησής του, έλαβαν την υπ’ αριθ. 28/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!

Στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-2-2020 η Παράταξή μας δήλωσε με επιχειρήματα, ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ερμηνείας ή αμφισβήτησης της δικαστικής απόφασης και ότι η μισθοδοσία των 16 εργαζομένων μπορεί να  εξασφαλιστεί με αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου, όπως αποδεικνύεται και από την από 16-1-2020 βεβαίωση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, αλλά και από την από 26-9-2019 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου.

Ζητήσαμε μάλιστα να τεθεί σε ψηφοφορία και να λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης και την πρόσληψη των εργαζομένων, αίτημα το οποίο αρνήθηκε ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ., έχοντας την πλήρη στήριξη τόσο των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, όσο και των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων των κ.κ. Κ. Λεβαντή και Στ. Κρητικού.

Καταγγέλλουμε την διαρκή προσπάθεια του κ. Δ. Λουκά και των συνεργατών του να απαξιώσουν και να υποβαθμίσουν τις Υπηρεσίες του Δήμου και τους δημοτικούς υπαλλήλους, ώστε να ζητηθούν αχρείαστες υπηρεσίες από ιδιώτες με πολλαπλάσιο κόστος για το Δήμο.

Θυμίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έχουν δοθεί και δίνονται κάθε χρόνο σε ιδιώτες εργολάβους, μετά από έκδοση δικαστικών αποφάσεων και διαταγών πληρωμής, για έργα και υπηρεσίες χωρίς μελέτες και συμβάσεις, μόνο με προφορική εντολή ή  απευθείας ανάθεση του Δημάρχου Δ. Λουκά!

Στην σημερινή 27/2 Συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπής, όπου θα συζητηθεί ξανά το εν λόγω θέμα, θα καταδείξουμε ότι υπάρχουν χρήματα για την μισθοδοσία των 16 εργαζομένων και θα επιβάλλουμε την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης και την υλοποίηση του δίκαιου, νόμιμου και ηθικού δικαιώματος των εργαζομένων για εργασία.

Σε περίπτωση που σήμερα η Οικονομική Επιτροπή δεν αποφασίσει την πρόσληψη των εργαζομένων, θα κινηθούμε, με κάθε νόμιμο μέσο, εναντίον όσων καταψηφίσουν, αναζητώντας διοικητικές και ποινικές ευθύνες για τις πράξεις και παραλείψεις τους.

Η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ δεν θα επιτρέψει να επικρατήσει η αλαζονεία και η αυθαιρεσία της διοίκησης του Δημάρχου Δ. Λουκά και των Συνεργαζόμενων με αυτόν Δημοτικών Παρατάξεων.

Η Επικεφαλής της Παράταξης
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

3 σκέψεις σχετικά με το ““Ενότητα – Δημιουργία”: Παράνομη Άρνηση Πρόσληψης Εργαζομένων στον Δήμο Λαυρεωτικής

  • Εξαφανισμένες οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΥΡΙΟΥ και ΚΕΡΑΤΕΑΣ, οι οποίες και τον στήριξαν προεκλογικά. ΜΟΥΓΚΑ στην ΣΤΡΟΥΓΚΑ για το πρόβλημα.

  • Όλα αυτά και άλλα πολλά που θα μας έρθουν τα δημιούργησε η αλλαγή του νόμου της απλής αναλογικής από το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ,και εν μία νυκτί έκανε την μειοψηφία-πλειοψηφία. Μου θύμησε την εποχή της ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ 67, την 20η ΑΠΡΙΛΙΟΥ κοιμηθήκαμε με εκλεγμένο ΔΗΜΑΡΧΟ και την 21η Απριλίου ξυπνήσαμε με εγκάθετο της ΧΟΥΝΤΑΣ των ΣΥΝΤΑΜΑΤΑΡΧΩΝ.

  • Η αλήθεια είναι ότι Νόμος του ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ επέβαλε τις απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων σε ΔΗΜΟΥΣ και μάλιστα απαγορεύει ο αντεργατικός αυτός νόμος της ΔΕΞΙΑΣ-άλλος ένας στους τόσους που ψήφισε στο διάστημα 7 μηνών θητείας της-, να παρίστατε ο κάθε ΔΗΜΑΡΧΟΣ σαν πολιτική αγωγή στις δικαστικές προσφυγές των εργαζομένων. Πρόσφατα δικαστήριο βάσει αυτού του νόμου απέλυσε από τον ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 30 εργαζόμενους. Τουλάχιστον ας φροντίζουμε να ενημερώνονται σωστά οι συμπολίτες μας και ποιό πολύ οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που βλέπουν το φάσμα της ανεργίας,πράγμα που απεύχομαι ολόψυχα.
    Το πρόσωπο της ΔΕΞΙΑΣ δεν αλλάζει, απλά ΞΕΧΝΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.