Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΕργατοϋπαλληλικό ΚέντροΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Ανακοίνωση για την Απόλυση Εργαζομένων από τον Δήμο Λαυρεωτικής

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων που έχουν συμμαχήσει μαζί  του για να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων σε τοπικό επίπεδο, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι αυτής της συμμαχίας, συνεχίζουν να εμμένουν στην απαράδεκτη πολιτική απόφαση να απολύσουν  τους εργαζόμενους, παρότι εκείνοι, έχουν κερδίσει και τα ασφαλιστικά μέτρα στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών.

  Η απόφαση αυτή δείχνει την αναλγησία, την κοροϊδία και τον εμπαιγμό, των παρατάξεων που απαρτίζουν αυτήν την συμμαχία και ιδιαίτερα του Δημάρχου, μιας και προεκλογικά (για ευνόητους λόγους) όλοι, τους έταζαν μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος τους προσκόμισε και τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία φυσικά ισχύουν, ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο Λαυρεωτικής.

  Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου –Ανατολικής Αττικής, καταγγέλλει,  σε όλους τους εργαζόμενους και στο λαό της περιοχής,  την άθλια αυτή συμμαχία, που αντί να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, όπου μια από αυτές είναι  η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλο τον λαό, αυτή υπηρετεί πιστά την κεντρική πολιτική σε τοπικό επίπεδο, γι αυτό και απολύει τους εργαζόμενους, τους κοροϊδεύει, λέγοντάς τους ότι δεν υπάρχουν λεφτά, ενώ την ίδια ώρα ¨λεφτά υπάρχουν¨ για να βάζουν τους ιδιώτες από την πίσω πόρτα  και να παραδίδουν σε αυτούς τομείς της καθαριότητας, αλλά και για να δαπανούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, λεφτά των εργαζομένων δηλαδή, για να  αγοράζονται οικόπεδα και άλλα ακίνητα τα οποία τα διαχειρίζεται ανώνυμη εταιρία.

  Όλα τα παραπάνω πρέπει να προβληματίσουν τους εργαζόμενους που ακολουθούν αυτές τις παρατάξεις, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι ακολουθώντας αυτή την πολιτική, να γίνονται δηλαδή ουρά Δημάρχων και παρατάξεων που δεν πάνε κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης, όχι μόνο δεν λύνουν τα προβλήματά τους, αλλά στην ουσία αυτά διογκώνονται, μιας και όπως αποδεικνύεται με την απόλυσή τους και τον τρόπο που η Δημοτική αρχή το πράττει αυτό, όλοι αυτοί η μηχανισμοί είναι τελικά μέρος του προβλήματος.

  Οι οικονομική επιτροπή της περασμένης Πέμπτης, απέδειξε, επίσης, αυτό που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής,  ότι η μη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και η απόλυσή των εργαζομένων, είναι μια πράξη καθαρά πολιτική και δεν είχε να κάνει με οικονομικά θέματα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΠΟΥ  ΕΜΜΕΝΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

  Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, καλεί τους εργαζόμενους, να βγάλουν συμπεράσματα από αυτές τις πρακτικές του Δημάρχου, αλλά και των  παρατάξεων, που παρότι σκίζουν τα ιμάτιά τους πριν τις εκλογές, ότι θα είναι με τον λαό, το παίζουν ακομμάτιστοι και άφθαρτοι, καυγαδίζουν μεταξύ τους για να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, εντέλει, μετά τις εκλογές, τα βρίσκουν μια χαρά και κάνουν πράξη τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων.

 Καλούμε, επίσης, τους απολυμένους εργαζόμενους, να μην το βάλουν κάτω, να οργανωθούν, να μείνουν ενωμένοι και να συνεχίσουν και με άλλες μορφές πάλης το επόμενο διάστημα, να διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Σε κάθε περίπτωση τους καλούμε να δουν ξεκάθαρα ποιος είναι ο αντίπαλός τους, να μην στοιχίζονται πίσω από αυτούς, που στην ουσία με τις πολιτικές τους, τους καταδικάζουν στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μια σκέψη για το “Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Ανακοίνωση για την Απόλυση Εργαζομένων από τον Δήμο Λαυρεωτικής

  • Το εργατικό κέντρο ΛΑΥΡΙΟΥ κατηγορεί τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΥΡΩΤΙΚΗΣ για τις απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων στον ΔΗΜΟ, παραπληροφορώντας ή σκοπίμως ίσως κρύβει την αλήθεια μην τυχόν και θίξει την κυβέρνηση – το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗς ΔΕΞΙΑΣ. Η αλήθεια είναι ότι τις απολύσεις των συμβασιούχων τις επέβαλε με νόμο η τωρινή κυβέρνηση νωρίς-νωρίς της θητείας της και μάλιστα ο νόμος της απαγορεύει στους ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ να παρίστανται ως πολιτική αγωγή στις προσφυγές των εργαζομένων στην δικαιοσύνη. Πρόσφατα μάλιστα βάσει αυτού του αντεργατικού νόμου της ΔΕΞΙΑΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ αποφάσισε την απόλυση 30 συμβασιούχων από τον ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ.
    Έτσι έχει η πραγματικότητα, η αλήθεια είναι αυτή.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.