Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Ανακοίνωση νέων μέτρων (15.3.2020)

Μέτρα αποφασίστηκαν για την ασφαλή εξυπηρέτηση πολιτών και την προστασία όλων, μετά την πράξη νομοθετικού́ περιεχομένου , κατά την έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης του κορονοϊού, που συστάθηκε με εντολή του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά.

Τα μέτρα κινούνται σε τρεις άξονες:

*στην ενίσχυση και διασφάλιση της προφύλαξης όλων

*στην αποφυγή συνωστισμών

*στην διευκόλυνση των εξ αποστάσεως συναλλαγών με το Δήμο

Μέτρα για την ασφαλή εξυπηρέτηση των δημοτών:

Α)Προτρέπονται οι δημότες να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους προς το Δήμο, ή προς τη ΔΕΥΑΤΗΛ μέσω Τράπεζας (ATM ή ebanking).

Β)Για πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κλπ., παρακαλούνται οι δημότες να στέλνουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικώς(μέσω e mail). Τα σχετικά έγγραφα θα αποστέλλονται από τα ΚΕΠ ή το Δήμο, ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά, ή θα παραδίδονται κατόπιν ραντεβού.

Γ)Για κάθε άλλη επικοινωνία ή συναλλαγή με τον Δήμο, οι πολίτες προτρέπονται να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

Σχετικά με την διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων υπενθυμίζουμε την χρονική παράταση έως 30/6/2020 και την χρήση  ηλεκτρονικής πλατφόρμας είτε από την ιστοσελίδα του δήμου www.lavreotiki.gr στην αρχική σελίδα, ή απευθείας στην εφαρμογή   https://tetragonika.govapp.gr

Για όλη την περίοδο εφαρμογής των μέτρων και για την προστασία όλων, οι δημότες δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους χώρους των δημοτικών υπηρεσιών.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά. Παρακαλούνται οι δημότες να κάνουν όσο το δυνατόν περιορισμένη εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και πρασίνου, διότι είναι μειωμένο το προσωπικό του Δήμου λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν δικαίωμα να πάρουν οι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά που φοιτούν στα σχολεία.

Υπενθυμίζουμε ότι παραμένουν κλειστές οι παρακάτω δομές του Δήμου: Βρεφονηπιακοί παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι κλειστοί και ανοικτοί, παιδικές χαρές, βιβλιοθήκη, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Ωδείο,αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικές δομές, χορευτικά τμήματα, φιλαρμονικές και θεατρικά τμήματα. Δεν παρέχεται άδεια χρήσης δημοτικών χώρων ή σχολείων για οποιαδήποτε εκδήλωση.

Ο Δήμος μας έχει ήδη πραγματοποιήσει και θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους (σχολεία, γήπεδα, υπηρεσίες κ.λπ.) και από τη Δευτέρα ξεκινούν και στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πεζοδρόμια, κ.α.).

Για τις πρόσθετες ανάγκες εξυπηρέτησης των δημοτών κατά την περίοδο εφαρμογής των μέτρων, θα διατεθεί το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών.

Για τις πρόσθετες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης, αποφασίστηκε να διατεθεί στις δημοτικές υπηρεσίες, το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή́ εξυπηρέτησης των δημοτών.

Προτρέπουμε όλους τους δημότες να τηρούν με ακρίβεια και υπευθυνότητα όσα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας Ε.Ο.Δ.Υ. συστήνει, ώστε να αποτραπεί́ η διασπορά́ του κορονοϊού στην κοινότητα.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας υπενθυμίζουμε την τήρηση και  εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων υγιεινής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

 Κ.Ε.Π. :                    Κερατέας    2299067387      e-mail:   d.kerateas@kep.gov.gr

                                  Λαυρίου      2292024839      e-mail:   d.lavreotikis@kep.gov.gr

Οικονομική Υπηρεσία:               2292320146      e-mail:   sofronisd@lavrio.gr

Τεχνική Υπηρεσία:                      2299320229      e-mail:   dty@lavrio.gr

Πρωτόκολλο:      Λαύριο            2292320123      e-mail:  protokollo@lavrio.gr

                               Κερατέα         2299320200

ΔΕΥΑΤΗΛ:            2292022109 ,2292026504, 2292026570 , 2299066339         

                                                                                    e-mail:   deyatil@otenet.gr

ΔΑΝΕΤΑΛ:   2292320132                                     e-mail:   danetal.lavrio@gmail.com 

Κέντρο Κοινότητας:    2299320210 , 2299320228 , 2292026030

                                                                         e-mail:  kentrokoinotitas1@lavreotiki.gr