Ξεκίνησε το ταξίδι της για το Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα

Το ταξίδι της για το Τόκιο ξεκίνησε η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, στα χέρια των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020». Η Τελετή Παράδοσης έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία θεατών, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα, Σπύρο Καπράλο, να παραδίδει την Ολυμπιακή Φλόγα στην εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» Naoko Imoto, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ατλάντα 1996» και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.

Νωρίτερα είχε διεξαχθεί Λαμπαδηδρομία εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με δύο Έλληνες δρομείς, τους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη. Tην Τελετή παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu.

Την Φλόγα από το βωμό παρέδωσε στον κ. Καπράλο, η Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου, υπό την παρουσία της Χορογράφου των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτέμιδος Ιγνατίου. Την ευθύνη της Τελετής είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης, το συντονισμό την οργάνωση ο Κωνσταντίνος Πανταζής.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί με ειδική πτήση στο Τόκυο.

Αρέσει σε %d bloggers: