Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
"Ενότητα - Δημιουργία"ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥγεία-Κέντρα Υγείας

“Ενότητα – Δημιουργία”: Ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων στο Κ.Υ. Κερατέας

Παρά την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας και ενώ γίνεται πραγματικός αγώνας για την εξεύρεση Μονάδων Υγείας, για την εξέταση ασθενών και πιθανών κρουσμάτων του ιού, με ανακοίνωση του το Κ.Υ. Λαυρίου αναστέλλει την λειτουργία των τακτικών ιατρείων στο Κ.Υ. Κερατέας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Κερατέας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της μετακίνησης πολιτών στις εξοχικές τους κατοικίες, μένουν κυριολεκτικά μετέωροι ως προς την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, καθόσον και το Κ.Υ. Λαυρίου αδυνατεί να παράσχει ιατρική φροντίδα και περίθαλψη σε ασθενείς, λειτουργώντας υποτυπωδώς, μέσω ενός ….κοντέϊνερ που έχει τοποθετηθεί στον περιβάλλοντα χώρο!

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ την Κυριακή 22-3-2020 στο Μηχανουργείο Λαυρίου, για την λήψη από τον Δήμο προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, προτείναμε στον Δήμαρχο κ. Δ. Λουκά μία σειρά μέτρων που πρέπει να λάβει και ενεργειών που πρέπει να κάνει, ώστε ο Δήμος μας να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα και κατάλληλα για να αντιμετωπίσει την επιδημία και να προστατέψει και υποστηρίξει όλους τους κατοίκους.

Οι προτάσεις της παράταξής μας, τις οποίες δέχθηκε ο Δήμαρχος, αφορούν:
Την αποστολή εγγράφου προς το Υπουργείο Υγείας (Γραφείο Υπουργού) και την Α.Ε.Μ.Υ. για την στελέχωση του Κ.Υ. Κερατέας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να γίνει Κέντρο εξέτασης και υποδοχής πιθανών ασθενών της νόσου.
Την επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε περισσότερους συμπολίτες μας, οι οποίοι αδυνατούν να μετακινηθούν και να έχουν πρόσβαση στην αγορά ειδών διατροφής, φαρμάκων κ.λ.π.
Την δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας, μέσω των ψυχολόγων του Δήμου, για θέματα διαχείρισης άγχους, μοναξιάς κ.λ.π.
Την αποστολή εγγράφου στα Α.Τ. Κερατέας και Λαυρίου για τον αυστηρό έλεγχο και τον περιορισμό των μετακινήσεων των Ρομά στην Κερατέα και των προσφύγων στις υπάρχουσες τρείς δομές (Λαύριο, Σούνιο & Νεράκι) προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Την προετοιμασία (οργάνωση και απολύμανση) χώρων, όπως Γυμναστήρια και αίθουσες στην Κερατέα και στο Λαύριο, για την υποδοχή, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ασθενών και
Την διανομή του υπάρχοντος εντύπου οδηγιών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σε όλα τα καταστήματα και σούπερ μάρκετ που λειτουργούν, για την πληρέστερη ενημέρωση των κατοίκων.

Το έγγραφο όμως που απέστειλε ο Δήμαρχος με αρ. πρωτ. 5205/23-3-2020 προς την Α.Ε.Μ.Υ., με απλή κοινοποίηση προς το Υπουργείο Υγείας (αλήθεια ποιος θα το παραλάβει;), για την ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Κερατέας, εν αντιθέσει με το έγγραφο με αρ. πρωτ. 5206/23-3-2020 που απέστειλε προς το Γραφείο του Υπουργού Υγείας για την ενίσχυση του Κ.Υ. Λαυρίου, καθώς και ο τρόπος αιτιολόγησης του σχετικού αιτήματος, καταδεικνύει την παντελή έλλειψη διάθεσης πραγματικής λειτουργίας, εν μέσω αυτής της σοβαρής για την δημόσια υγεία πανδημίας, του Κ.Υ. Κερατέας, μίας Δομής Υγείας «κόσμημα» για την ευρύτερη περιοχή, της οποίας η λειτουργία μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ουσιαστικής εξέτασης και περίθαλψης πιθανών κρουσμάτων του υιού στον Δήμο μας και να δημιουργήσει ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.

Για τον λόγο αυτό η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών γιατρών, φαρμακοποιών και κατοίκων της Κερατέας, οι οποίοι προς τιμή τους θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην λειτουργία του Κ.Υ. Κερατέας, κάνουμε τις ενδεδειγμένες ενέργειες προς κάθε αρμόδιο φορέα ζητώντας την πλήρη λειτουργία του Κ.Υ. Κερατέας, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι και να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά στο ενδεχόμενο εκδήλωσης περιστατικών του κορονοϊού στην Κερατέα και εν γένει στον Δήμο μας, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωσή του.

Δεν εφησυχάζουμε, προλαμβάνουμε, και όλοι μαζί, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας θα νικήσουμε την πρωτόγνωρη αυτή πανδημία, επιστρέφοντας όλοι παρόντες και υγιείς στην καθημερινότητα της ζωής μας!.

Η Επικεφαλής της Παράταξης
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΑΡΕΤΟΥΣΑ ΜΑΚΡΗ

Μια σκέψη για το ““Ενότητα – Δημιουργία”: Ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων στο Κ.Υ. Κερατέας

  • Η ανευθυνότητα και η ξεφτίλα τους σε όλο τους το μεγαλείο. Το έχει η μοίρα του τόπου μας, της ΚΕΡΑΤΕΑΣ, από παλαιά οι ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ δεν ήθελαν το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, (το μόνο χωριό των ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ που δεν απέκτησε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).
    Στις αρχές του 2019 με προσπάθειες της τοπικής ΟΜ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ Κ. ΠΡΙΦΤΗΣ εντάχθηκε στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ και ως δια μαγείας μετά από ένα χρόνο και εν μέσω πανδημίας κατόρθωσαν οι τοπικοί άρχοντες να το κλείσουν.
    Δεν ξεχνιούνται και οι ειρωνικές δηλώσεις μετά την ένταξή του στο ΕΣΥ, σαν δήθεν ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του ΚΥ ΛΑΥΡΙΟΥ, αγνοώντας προφανώς και τον νόμο που δεν επιτρέπει δεύτερο ΚΥ στον ίδιο ΔΗΜΟ, μη αναφέροντας βέβαια και την αναγκαιότητα της λύσης και την σημασία του για τους κατοίκους της ΚΕΡΑΤΕΑΣ. Ας τα δουν οι δημότες όλα αυτά και ας λάβουν τα μέτρα τους επι τέλους.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.