Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥγεία-Κέντρα Υγείας

Κέντρο Υγείας Λαυρίου: Απάντηση στην ανακοίνωση της επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ (;;)- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

κ. Δημοτικέ Σύμβουλε
Λυπάμαι γιατί μια τέτοια ημέρα Εθνικής ανάτασης και στην κορύφωση του αγώνα για την αντιμετώπιση μιας ασύμμετρης απειλής, είμαι υποχρεωμένος να δώσω τις δέουσες απαντήσεις, στα όσα ΨΕΥΔΩΣ αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας και αφορούν το Κέντρο Υγείας Λαυρίου. Για όσα αφορούν τον Δήμο, είναι άλλοι αρμόδιοι.

1) Ως εκπρόσωπος του ΚΥ Λαυρίου στην Επιτροπή Διαχείρισης της πρόσφατης κρίσης, η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου και σε συνεννόηση με την Αναπληρώτρια Συντονίστρια του ιατρικού έργου στο ΚΥ Λαυρίου, κ. Παπαγεωργάκη, (ο μέχρι πρότινος Συντονιστής κ. Βλαχογιάννης, όπως και ο ίδιος ανακοίνωσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ευρίσκεται σε διαδικασία συνταξιοδότησης και παραμένει κατ’ οίκον, διότι συμπεριλαμβάνεται στις ευπαθείς ομάδες), αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων Λεγραινών και Περιγιαλίου, καθώς και του Τοπικού Ιατρείου της Κερατέας, διότι η ανεξέλεγκτη προσέλευση των χρηστών υγείας σε αυτά, δημιουργούσε πρόβλημα ασφάλειας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που τόσο απαραίτητο και αναγκαίο είναι αυτή την δύσκολη ώρα. Ήδη μετράμε απώλειες ενός ιατρού και μιας νοσηλεύτριας, οι οποίοι μετά από υπηρεσία στο Τ.Ι. Κερατέας, εμφάνισαν συμπτώματα λοίμωξης και ευρίσκονται σε κατ’ οίκον παρακολούθηση.

2) Στο κτίριο του ΚΥ Κερατέας, συστεγάζονταν το Τ.Ι. Κερατέας του ΚΥ Λαυρίου, καθώς και οι υπηρεσίες της Ανώνυμης Εταιρίας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), η οποία διαθέτει σε αυτό καθημερινά, δύο ιατρούς- Παθολόγους και τρείς νοσηλεύτριες. Άρα, μετά το κλείσιμο του Τ.Ι του ΚΥ Λαυρίου, οι κάτοικοι της Κερατέας ΔΕΝ μένουν χωρίς φροντίδες υγείας, όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας.

3) Για εμάς τους Υγειονομικούς του ΚΥ Λαυρίου, το κοντέϊνερ στο οποίο τόσο υποτιμητικά αναφέρεστε, αποτελεί “ακρογωνιαίο λίθο” στην αντιμετώπιση της μετάδοσης της νόσου, διότι δύναται να παρέχει με ασφάλεια φροντίδα και περίθαλψη στα ύποπτα κρούσματα, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο το προσωπικό του ΚΥ. Είναι μέθοδος που εφαρμόζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Σας το εξηγήσαμε στην σύσκεψη, αλλά εσείς ή δεν καταλάβατε ή καταλάβατε, αλλά επιλέγετε την στείρα αντιπολίτευση για τους δικού σας ιδεοληπτικούς λόγους…

4) Στην σύσκεψη, αλλά και στην ανακοίνωση, προτείνετε να λειτουργήσει το κτίριο του ΚΥ Κερατέας, ως χώρος για την περίθαλψη ατόμων που νόσησαν από τον ιό. Πέραν του ότι αυτό είναι αδύνατον να υλοποιηθεί, διότι αφενός απαιτείται η εξεύρεση αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πράγμα δύσκολο με τις σημερινές συγκυρίες, αφετέρου ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να λειτουργήσει το ΚΥ Καλυβίων που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, ως “Κέντρο Αναφοράς” και περίθαλψης πιθανών κρουσμάτων στην Αν. Αττική. Αν, όμως, –υπόθεση εργασίας κάνω-, αυτό που προτείνετε συμβεί, αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα νοσηλευτούν μόνο κάτοικοι της Κερατέας, αλλά από πολλούς Δήμους της Ανατ. Αττικής. Προτείνετε δηλαδή να προσελκύσετε τον ιό στην περιοχή μας. Αν το θεωρείτε σωστό, επιμείνετε σε αυτό. Οι κάτοικοι της πόλης σας πολύ θα το εκτιμήσουν…..

Παραμένω πάντοτε στην διάθεσή σας και στην διάθεση των συνεργατών σας, για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

Παπασταυρόπουλος Σταύρος
Εκπρόσωπος του ΚΥ Λαυρίου,
στην Επιτροπή Διαχείρισης της Κρίσης του Δήμου Λαυρεωτικής

2 σκέψεις σχετικά με το “Κέντρο Υγείας Λαυρίου: Απάντηση στην ανακοίνωση της επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ (;;)- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

  • Ιστορική πρόταση, ιδιοφυής ενός αρίστου, να κλείνουν ιατρεία λέει για να προφυλάσσονται, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Θα του στήσουμε και άγαλμα εδώ στην ΚΕΡΑΤΕΑ.

    • Γίνατε όλοι ειδικοί. Μείνετε σπίτια σας και αφήστε τους επιστήμονες να κάνουν την δουλειά τους. Η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι θέμα πολιτικών αλλά γιατρών.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.