Δήμος Λαυρεωτικής: Λειτουργία των Λαϊκών Αγορών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαυρεωτικής, με την υπ΄ αριθ. 28/2020 απόφασή του σε συνέχεια του ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020, σχετικά με τα νέα μέτρα λειτουργίας Λαϊκών Αγορών και κατόπιν επικοινωνίας με την Περιφέρεια Αττικής, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Α) Σε κάθε Λαϊκή Αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται  σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

Β) Οι φορείς λειτουργίας των Λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά, πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές αγορές ευθύνης τους.

Γ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με τα Α.Τ. των περιοχών μας, θα ελέγχει αυστηρά την τήρηση των παραπάνω με στόχο την προστασία της Δημοσίας Υγείας των Δημοτών στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.

Αρέσει σε %d bloggers: