Δήμος Λαυρεωτικής: Να τελειώνουμε με τα ψέματα, τη μικροπολιτική και τον κιτρινισμό. Η αλήθεια για τα Τέλματα

Είναι λυπηρό να διαβάζουμε κακοήθεις και ανυπόστατες καταγγελίες, την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζουμε μια τεραστίου μεγέθους κρίση υγείας, για την οποία σε συνεργασία με την κυβέρνηση, την περιφέρεια και όλους τους Δήμους κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία.

Τα πράγματα λοιπόν όπως ακριβώς έχουν, μακριά από τον παραμορφωτικό φακό της μικροπολιτικής και του κιτρινισμού:

Στην περιοχή Τέλματα, σε δημοτική έκταση εναποτίθενται τα κλαδέματα από την ενότητα του Λαυρίου, είτε με την αρχική μορφή (κλαδιά), είτε αφού γίνει ο τεμαχισμός τους με τη μορφή κομπόστ. Παράλληλα εναποθέσαμε υλικό(σπασμένα μπετά), από το έργο οδοποιϊας και αποκατάστασης των οδών της Νεάπολης και των υπόλοιπων τσιμεντόδρομων σε όλο το Δήμο.Στο ίδιο σημείο έχουμε εναποθέσει ογκόλιθους που συγκεντρώθηκαν από διάφορες περιοχές του Δήμου. Σήμερα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες σπάσαμε με σφυρί μεγάλη ποσότητα από μπετόν που είχαν ρίξει κάποιοι ασυνείδητοι απέναντι από το εργοστάσιο DOW, δίπλα στο δρόμο σε αρχαιολογικό χώρο, το οποίο θα μεταφερθεί στο οικόπεδο του Δήμου.

Από τη θραύση των παραπάνω αδρανών υλικών παράγεται 3Α απαραίτητο για τη διάστρωση των δρόμων. Έχει γίνει ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρεία η οποία ήδη ξεκίνησε τις εργασίες τεμαχισμού, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, βάσει της συνημμένης σύμβασης. Ταυτόχρονα, έγινε άλλη μία ανάθεση για εργασίες διαμόρφωσης των προϊόντων εκσκαφών και υπολοίπων λειοτεμαχισμού πρασίνου, για την εν λόγω έκταση, όπως φαίνεται  στην άλλη συνημμένη σύμβαση.

Ο στόχος των εργασιών είναι προφανής. Προφανέστατος κύριε Ρόζη, κυρία Μακρή. Και έχει πρόταγμα περιβαλλοντικό: Μετά την ολοκλήρωσή τους τα παραγόμενα υλικά θα επαναχρησιμοποιηθούν για έργα οδοποιίας του Δήμου και για την τελική διαμόρφωση του οικοπέδου, χωρίς την ύπαρξη των αδρανών υλικών και των υπολειμάτων πρασίνου. Tαυτόχρονα η δημοτική αρχή θα φροντίσει για την περίφραξη της δημοτικής έκτασης, για να μην υπάρχει δυνατότητα κακόβουλης χρήσης της. Όλα αυτά είναι κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού μας για περιβαλλοντική αποκατάσταση και αναβάθμιση προβληματικών περιοχών της Λαυρεωτικής, με τελικό στόχο να αποδωθούν σε κοινή χρήση για αναψυχή και αθλητικές δραστηριότητες των συμπολιτών μας. Προφανώς κάποιοι έχουν ενοχληθεί από την άριστη εικόνα του Δήμου μας στον τομέα καθαριότητας και πρασίνου που οφείλεται στον υπερβάλλοντα ζήλο και τη μεγάλη προσπάθεια όλων των εργαζομένων της καθαριότητας υπό την καθοδήγηση και εποπτεία των αρμοδίων αντιδημάρχων κκ Κανελλοπούλου και Μακροδημήτρη.

Είναι η δεύτερη φορά που η κ. Μακρή εργαλειοποιεί την πανδημία, για να φοβίσει τους πολίτες με ψεύδη και ανυπόστατες καταγγελίες. Προσοχή όμως! Οι μέρες είναι τέτοιες που απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εγκυρότητα. Αν και πιστεύουμε ότι  οι έννοιες αυτές, δεν θυμίζουν τίποτα στην παράταξή της και στην ίδια τη κ. Μακρή που αντί να συνδράμει και να συνεργάζεται για το κοινό καλό, ασχολείται -περιθωριοποιημένη και απαξιωμένη- με fake news.

Εμείς με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών της Λαυρεωτικής, συνεχίζουμε το έργο μας σεβόμενοι τον άνθρωπο και κυρίως το περιβάλλον.

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΡΑΥΣΗΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Αρέσει σε %d bloggers: