«ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»: Η αλήθεια στα ψέματα και τις συκοφαντίες του Δημάρχου κ. Λουκά & του Αντιδημάρχου κ. Μακροδημήτρη για τα τέλματα

Οι κ.κ. Λουκάς και Μακροδημήτρης κατηγόρησαν εχθές, με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής μας «ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» για άσκηση μικροπολιτικής, κιτρινισμού, ανέντιμης λασπολογίας και υποβολής ανυπόστατων καταγγελιών!!

Και αυτό το έκαναν, γιατί τολμήσαμε να καταγγείλουμε στις αρμόδιες Αρχές, στα πλαίσια των καθηκόντων μας, με αδιάσειστα στοιχεία, αντιληπτά στους πάντες (εκτός αυτών που θέλουν να κρατούν τα μάτια τους κλειστά), τον για μία ακόμα φορά παράνομο και χωρίς απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Δήμου, τρόπο διαχείρισης από τον Δήμαρχο κ. Λουκά των πάσης φύσεως απορριμμάτων και την δημιουργία χωματερών που απειλούν την δημόσια υγεία και υποβαθμίζουν το περιβάλλον και συγκεκριμένα την ρίψη πάσης φύσεως απορριμμάτων στην θέση ΤΕΛΜΑΤΑ, προκειμένου να τα διαστρώσει και εν συνεχεία επάνω από αυτά να επιστρώσει την έκταση με 3Α, ώστε να κάνει «ανάπλαση» της περιοχής!!

Όπως ακριβώς έχει κάνει και με την «ανάπλαση» στην Είσοδο της πόλης του Λαυρίου, όπου εκκρεμεί από τον Απρίλιο του 2018 η υλοποίηση από τον κ. Λουκά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (υπ’ αριθ. 63/2018), με την οποία υποχρεούται να απομακρύνει τα θαμμένα σύμμεικτα απορρίμματα!

Είναι αυτό που λέει η παροιμία «από έξω κούκλα και από μέσα….πανούκλα»!

Επειδή όμως η καθ’ όλα υποστατή καταγγελία μας πανικόβαλε τον κ. Λουκά, σκεπτόμενος ότι για μία ακόμα φορά θα ήταν υπόλογος στις αρμόδιες Αρχές για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, συγκάλεσε σήμερα 3/4/2020 και ώρα 11 π.μ. ΕΚΤΑΚΤΗ Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας του Δήμου με μοναδικό θέμα την «Λήψη απόφασης σχετικά με την αποκατάσταση χώρου στην θέση Κομομπίλι (Τέλματα) στο Λαύριο»!!

Τον αναγκάσαμε λοιπόν με την παρέμβασή μας να τηρήσει την νομιμότητα!!

Κατόπιν πρότασης του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής μας και μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κ. Σταύρου Ρόζη, η οποία έγινε δεκτή, αποφασίσθηκε εκτός των άλλων, όπως φαίνεται στην συνημμένη υπ’ αριθ. 9/2020, απόφαση, η απομάκρυνση των σύμμεικτων απορριμμάτων από τη δημοτική έκταση «ΚΟΜΟΜΠΙΛΙ» και η χωροθέτηση έκτασης 20 στρεμμάτων εντός της  δημοτικής έκτασης «ΚΟΜΟΜΠΙΛΙ», (όχι πλησίον των σχολείων και του παραλιακού δρόμου), στο βορειοδυτικό άκρο αυτής, για συγκέντρωση κλαδεμάτων και προϊόντων πρασίνου και στη συνέχεια λειοτεμαχισμού αυτών, καθώς και να ξεκινήσει η αδειοδότηση του χώρου αυτού  σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια σχετικά με την καταγγελία μας για την παράνομη εναπόθεση σύμμεικτων απορριμμάτων στην περιοχή ΤΕΛΜΑΤΑ του Λαυρίου. Ο λόγος που έγινε, ήταν για να θορυβήσουμε τον κ. Λουκά και να τον αποτρέψουμε από μία ακόμα υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή του Λαυρίου.

Αναφορικά δε με τον παράνομο τρόπο που διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή, μέσω του Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Μακροδημήτρη, τα απορρίμματα της Κερατέας, αδιάψευστο στοιχείο αποτελεί το συνημμένο με αριθ. πρωτ. 165104/28-2-2020 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής, Δ/νση Περιβάλλοντος, με θέμα: «Διαβίβαση Έκθεσης Αυτοψίας και Διαδικασία Επιβολής Διοικητικών Κυρώσεων στον ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε περιφραγμένη έκταση όμορης του Βιολογικού Καθαρισμού, εντός ΒΙΟΠΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ – Κλήση σε απολογία».

Σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο στο εν λόγω οικόπεδο, το οποίο είναι δίπλα σε βιοτεχνίες, επιχειρήσεις και κατοικίες, «οι ανεξέλεγκτες αποθέσεις φυτικών και λοιπών στερεών αποβλήτων σε μη αδειοδοτημένους χώρους, αποτελούν πιθανή εστία πυρκαγιάς, με επικίνδυνες συνέπειες για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και αποτελούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος»!!

Μάλιστα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 680/25-7-2029 έγγραφό του το Υπουργείο Ανάπτυξης, είχε επιστήσει στον Δήμο την προσοχή στο γεγονός, ότι το εν λόγω οικόπεδο είναι αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του βιολογικού καθαρισμού και είχε ζητηθεί εντός 15 ημερών να καθαρισθεί από τον Δήμο!!

Όλα τα υπόλοιπα ψευδή, συκοφαντικά, ανάξια λόγου και σχολιασμού που αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους οι κ.κ. Λουκάς και Μακροδημήτρης σε βάρος Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής μας και τα οποία φθάνουν στα όρια της φαιδρότητας και του παραλογισμού, στοιχειοθετώντας μάλιστα ποινικά κολάσιμες πράξεις, δεν μας «αγγίζουν»!!

Θεωρούμε ότι αυτό που κάναμε άξιζε τον κόπο! Γνωρίζαμε ότι θα επιτίθεντο με εμπάθεια εναντίον μας, με άδικους, ψευδείς και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς, αφού η «καλύτερη άμυνα είναι…. η επίθεση»!

Δεν πτοούμαστε κύριοι!! Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και να καταγγέλλουμε, στα πλαίσια των καθηκόντων μας, τα κακώς κείμενα και τις παρανομίες, σε όποιον τομέα και εάν γίνονται!

Γιατί για να λειτουργήσει η δημοκρατία, χρειάζεται έλεγχος, κριτική, διάλογος, αντίλογος και στο τέλος σύνθεση απόψεων, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών.

Αυτές όμως είναι έννοιες που σας προκαλούν τρόμο και πανικό και για τον λόγο αυτό κάνετε τα πάντα προκειμένου, με οποιοδήποτε κόστος και με καταπάτηση ακόμα και των ανθρώπινων αξιών, να «φιμώσετε» όποιους αντιδρούν και υψώνουν την φωνή τους, ώστε ανενόχλητοι να κάνετε το «έργο» σας!

Τέλος θέλουμε να δηλώσουμε, αν και το έχουμε αποδείξει με τις πράξεις μας και την συμπεριφορά μας, ότι σεβόμαστε και εκτιμούμε τους Δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι μοχθούν και υπερβάλλουν εαυτούς καθημερινά, κάτω από τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες που έχετε δημιουργήσει στο εργασιακό τους περιβάλλον με ευθύνη δική σας κ. Λουκά και μερικών εκ των συνεργατών σας, να παράξουν έργο και να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

Απαντούμε επίσης στον κ. Μακροδημήτρη, ότι δεν …. παρακολουθούμε, δεν…. φωτογραφίζουμε και δεν …..καταγγέλλουμε κανέναν Δημοτικό υπάλληλο ή πολίτη!!

ΟΥΔΕΠΟΤΕ, όπως ψευδέστατα και συκοφαντικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του, χρησιμοποιήσαμε την όποια διαχρονικά θέση μας στον Δήμο, για άγρα πελατείας ή εξυπηρέτηση των ημετέρων.

Μάλλον, ισχυριζόμενος ο κ. Μακροδημήτρης τα ανωτέρω, «εξ ιδίων, κρίνει τα αλλότρια»!! Απόδειξη ο πρότερος επαγγελματικός βίος του και η συνεχής οικονομική συναλλαγή του με τον Δήμο.

Δεν ασχολούμαστε και δεν συνδιαλεγόμαστε, λόγω διαφορετικής ιδεολογικής αντίληψης και χαρακτήρα, με «Νενέκους», με ανθρώπους που εν μία νυκτί από φανατικοί πολέμιοι του Δημάρχου, έγιναν φανατικοί υπέρμαχοί του, για το «καλό του τόπου», βεβαίως, βεβαίως!!

Δεν ασχολούμαστε με ανθρώπους που δεν σέβονται και δεν τιμούν την υπογραφή τους!

Γιατί εμείς, εν αντιθέσει με εσάς, μπορούμε και κοιτάζουμε ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας στα μάτια!

Η Επικεφαλής της Παράταξης

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Αρετούσα   Μακρή

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ – ΚΟΜΟΜΠΙΛΙ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΒΙΟΠΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: