Δράσεις αλληλεγγύης από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» Δήμου Λαυρεωτικής

Αγαπητοί συμπολίτες

Από τη στιγμή που η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται ταχέως και στη χώρα μας, μέσα σε χρόνο ρεκόρ ενισχύθηκαν και οργανώθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ 

με προσωπικό από τους κλειστούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας, με σκοπό την παροχή κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Πιο συγκεκριμένα:

  • στις 9 και 11 Μαρτίου ανεστάλη η λειτουργία των ΚΑΠΗ και των βρεφονηπιακών σταθμών αντίστοιχα,

  • το ΚΗΦΗ προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και παρέχει τις υπηρεσίες του κατ’ οίκον σε όλους τους ωφελούμενους,

  • το Βοήθεια Στο Σπίτι (Β.Σ.Σ.) συνεχίζει απρόσκοπτα και σε αυξημένο βαθμό την λειτουργία του,

  • από τις 19 Μαρτίου λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο (22993 20219) στα κεντρικά μας γραφεία από τις 8 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα,

  • την ίδια ημέρα ενισχύθηκαν οι κοινωνικές μας δομές και το Β.Σ.Σ. με προσωπικό από τα ΚΑΠΗ και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ( με βάση την εγκύκλιο που εκδόθηκε στις 17 Μαρτίου!)

  • πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδικτυακή καμπάνια για το call center,

  • ενημερώθηκαν όλα τα φαρμακεία του Δήμου μας,

  • έγινε επικοινωνία με τα καταστήματα τροφίμων ωθώντας την υπηρεσία delivery (ευχαριστούμε γι’ αυτό τους καταστηματάρχες του Δήμου μας που ανταποκρίθηκαν),

  • καθ’ αυτό το διάστημα συνεχίζονται οι τηλεφωνικές ενημερώσεις προς τα μέλη των ΚΑΠΗ και ήδη έχουν γίνει εκατοντάδες τηλέφωνα,

  • τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε την αγαστή συνεργασία με τον Ιερό κλήρο του Δήμου μας, την προσφορά της Εκκλησίας σε έτοιμες μερίδες φαγητού και την προσφορά μας σε τρόφιμα προς τα συσσίτια της Εκκλησίας, καθώς και τη διανομή μέρους αυτών στους συνανθρώπους μας. Μέχρι αυτήν την στιγμή δεκάδες αιτήματα πολιτών έχουν ικανοποιηθεί πλήρως και τα περισσότερα εξ΄αυτών αυθημερόν!

Αυτήν τη στιγμή οι κοινωνικές δομές του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος με ένα δυναμικό των 20 ατόμων και 4 οχημάτων ( προστέθηκε και το όχημα της Τoyota που μας παραχώρησε δωρεάν η εταιρία Toyota Polis Stavros έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου μας Δημήτρη Λουκά ) παρέχουν τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, δρώντας σαν μια απολύτως αφοσιωμένη ομάδα, με υψηλό βαθμό ευσυνειδησίας, έτοιμη για την υποστήριξη και τη φροντίδα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του Δήμου μας (ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ κ.λπ.).

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα, σχεδιάζοντας παράλληλα νέες δράσεις και πρωτοβουλίες, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει χωρίς φαγητό ή χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

Τη Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η διανομή τροφίμων στους 300 ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαυρεωτικής.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν κατ’ οίκον στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας τόσο των ωφελούμενων όσο και των εργαζομένων.

Τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Τα προϊόντα θα διανεμηθούν στους δικαιούχους κατ’ οίκον.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής θα συμμετέχει στο επισιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, υποστηρίζοντας τη διανομή 100 ημερήσιων μερίδων φαγητού (μεσημεριανό και βραδινό) μέσα από τις οποίες θα καλυφθούν και οι ανάγκες των δύο εκκλησιαστικών συσσιτίων Κερατέας και Λαυρίου.

Η υπηρεσία μας είναι ανοιχτή, προς όλους τους πολίτες, είτε για να προτείνουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είτε για να προσφέρουν την βοήθειά τους με γόνιμες προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας, είτε ακόμα για να δηλώσουν το παρών με την εθελοντική τους δράση, με ένα τηλέφωνο στο 22993 20219, ένα email στο npdd@kefalos.gr , ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/npdd.kefalos.lavreotikis .

Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ αναλαμβάνουν αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική δράση με σεβασμό προς την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και με μια φωνή στέλνουμε το μήνυμα:

ΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στο προσωπικό μας για την αυταπάρνηση και την αλληλεγγύη που δείχνουν καθημερινά!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΦΑΛΟΣ
ΛΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Αρέσει σε %d bloggers: