Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
Νέα ΕποχήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κωνσταντίνος Λεβαντής: Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,

Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020, συμπληρώνονται 9 χρόνια από την ημέρα της αποχώρησης των εισβολέων από τον τόπο μας.

Οι μέρες εκείνες, που περάσαμε όλοι μαζί στα μπλόκα, είναι από τις πιο φορτισμένες και έντονες που έχουμε ζήσει. Έχω δηλώσει ξανά πως είμαι περήφανος για τον τόπο μου και για τις 128 ημέρες αγώνα. Είμαι περήφανος που διετέλεσα Δήμαρχος αυτών των ανθρώπων, που άφησαν στην άκρη τις ζωές τους και τις οικογένειές τους για να παλέψουν ενάντια στην αδικία. Οι προσπάθειες που κατέβαλα για να καλυφθούν τα έξοδα του αγώνα, όπως και η αγορά του οικοπέδου και η κατασκευή της Εκκλησίας χωρίς να επιβαρυνθεί το ταμείο του Δήμου αλλά και για να εξασφαλίσουμε φίλους και συμμάχους στον αγώνα μας, ήταν το ελάχιστο που όφειλα να πράξω, αδιαφορώντας για το όποιο προσωπικό, οικονομικό και πολιτικό κόστος.

Όταν επέστρεψα μαζί με τον Μητροπολίτη μας, που ήταν συνέχεια στο πλευρό μας, από τη συνάντηση με τον Υπουργό και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου, που ήταν παρών και στα Θυρανοίξια του Ναού,  βλέποντας τον Βασίλη τον Θηβαίο, τον Μελέτη τον Πόγκα, τον Γιάννη τον Αργύρη και πολλούς άλλους να κλαίνε σαν μικρά παιδιά  συνειδητοποίησα την ένταση των 128 ημερών και πόσο σημαντική ήταν η απόφαση της αποχώρησης των δυνάμεων καταστολής. Είχαμε νικήσει.

Ενωμένοι αποδείξαμε ότι πάντα οι Δαβίδ θα νικούν τους Γολιάθ. Ότι καταφέραμε, το πετύχαμε όλοι μαζί. Όλοι συμβάλλαμε όπως και όσο μπορούσαμε στη νίκη ανοίγοντας το δρόμο για τη δικαίωση. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για να κατοχυρώσουμε, οριστικά, ότι κερδίσαμε.

Το Οβριόκαστρο, αποτελεί από το 2011 για όλους μας, χώρο μνήμης και δε θα χρησιμοποιηθεί ποτέ και για καμία δραστηριότητα. Ο Ναός της Παναγίας της Οβριοκαστρίτισσας και των Αγίων Πάντων,  θα σηματοδοτεί για πάντα όσα έγιναν και την υπόσχεση που δώσαμε και θα τηρούμε όσο ζούμε. Αυτός ο τόπος είναι δικός μας.

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι,

Μπορεί το φετινό Πάσχα να είναι διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει, ωστόσο η ουσία παραμένει η ίδια και δεν είναι άλλη από το να επιτρέψουμε στις καρδιές μας να μυρίσουν την άνοιξη και να μοιράσουμε αγάπη ακόμη και αν μένουμε σπίτι.

Εύχομαι σε όλους σας, να το περάσετε με υγεία, ασφάλεια και αισιοδοξία.

Έχοντας στο νου μας, όλοι, τους στίχους που έγραψε ο Ποιητής, για την Πατρίδα μας, μέσα στη Γερμανική Κατοχή:

…από τα βάθη φτάνει στους παλιούς καιρούς

…χρόνους μας ταξιδεύει δεν βουλιάξαμε

…μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε

(Από «Το Τρελοβάπορο» του Οδυσσέα Ελύτη, συλλογή Ήλιος ο Πρώτος, 1943)

Κερατέα, 18 Απριλίου 2020

Κωνσταντίνος Λεβαντής

Δήμαρχος Κερατέας 1.1.1999-31.1.2006