Ψήφισμα για το «Κέντρο Υγείας-Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Κερατέας Κ. Πρίφτης»

Η Υγεία είναι αγαθό, που η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να εξασφαλίσει στους Πολίτες, πρωτίστως με ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας για όλους.

Στην Κερατέα, με Δωρεά του Ευεργέτη Κωνσταντίνου Πρίφτη ύψους μεγαλύτερου των 5 εκατομμυρίων ευρώ και φορέα λειτουργίας την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), εγκαινιάστηκε το 2011 και ξεκίνησε να λειτουργεί το «Κέντρο Υγείας-Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Κερατέας Κ. Πρίφτης».
Δυστυχώς, από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, ποτέ δεν κατάφερε να προσφέρει στους κατοίκους της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής ικανοποιητικές και σταθερές υπηρεσίες υγείας. Τελευταία αρνητική εξέλιξη και εν μέσω κορωνοιού, η ανακοίνωση του Κ.Υ. Λαυρίου για διακοπή λειτουργίας των Τοπικών Ιατρείων Κερατέας.

Μια δωρεά εκατομμυρίων ευρώ καθημερινά απαξιώνεται.
Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις υγείας, που καλύπτουν επιφάνεια 2.350 τ.μ. σε γήπεδο 6 στρεμμάτων, παραμένουν αναξιοποίητες, ακόμη και εν μέσω αυξημένων αναγκών, λόγω της υγειονομικής απειλής από τον κορωνοιό.
Η αδυναμία επίλυσης των χρονιζόντων προβλημάτων του Κέντρου Υγείας προσβάλει τον δωρητή και αδικεί την Κερατέα.
Επισημαίνουμε και πάλι τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του Υπουργείου Υγείας, των πολιτικών κομμάτων, των τοπικών βουλευτών και της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους πολίτες της Κερατέας και στον δωρητή κ. Κωνσταντίνο Πρίφτη.
Ως πολίτες της Κερατέας, ευχαριστούμε και πάλι τον κ. Κωνσταντίνο Πρίφτη για τη συνολική προσφορά του στην Κερατέα.

Οφείλουμε στον ίδιο αλλά και στους εαυτούς μας, την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων του «Κ.Υ.Α.Α. Κερατέας Κ.Πρίφτης» και την εξασφάλιση της συνεχούς, πλήρους και αποτελεσματικής λειτουργίας όλων των μονάδων του. Να αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες μας και να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις, ΥΠΟΓΡΑΦOΝΤΑΣ   το παρόν κείμενο για αρχή.

Μόνιμη και συνεχής απαίτηση της Κερατέας είναι:

1.Η ένταξη του «Κέντρου Υγείας-Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Κερατέας Κ. Πρίφτης» στο ΕΣΥ με μεταφορά της λειτουργίας του, στην ευθύνη της 1ης ΥΠΕ, ως αυτοτελούς μονάδας.
2.Η κάλυψη των οργανικών θέσεων με μόνιμο Ιατρικό και Υγειονομικό Προσωπικό και λειτουργία 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.
3. Άμεση συνεργασία των υπηρεσιών ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ με τα Γενικά Νοσοκομεία και τις Ορθοπεδικές κλινικές, για να μη μένουν αναξιοποίητες οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ο πανάκριβος εξοπλισμός και για να μη  στερούνται οι πολίτες πολύτιμες υπηρεσίες υγείας.

Άμεσα και μέχρι να υπάρξει μόνιμη λύση απαιτούμε:

1. Την επαναλειτουργία των Τοπικών Ιατρείων καθώς και την ενίσχυση και λειτουργία όλων των μονάδων του Κέντρου με Ιατρούς, Νοσηλευτικό και Υγειονομικό Προσωπικό.
2. Την πλήρη στελέχωση και λειτουργία της ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, δεδομένου ότι η προγραμματική σύμβαση
ανάμεσα στην ΑΕΜΥ και το Υπ. Υγείας έχει υπογραφεί και ο εξοπλισμός της μονάδας έχει ολοκληρωθεί.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ 

Αρέσει σε %d bloggers: