Ανακοίνωση Κοινοτικού Συμβουλίου Κερατέας

Εν μέσω περιοριστικών μέτρων και παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις των Δήμων Σαρωνικού & Λαυρεωτικής και των Κοινοτήτων Καλυβίων – Κερατέας , ξεκίνησε σήμερα το έργο κατασκευής μιας ανεμογεννήτριας στη θέση Στεφάνα του Πανείου Όρους στα διοικητικά όρια των Δήμων Σαρωνικού – Λαυρεωτικής.  Η συγκεκριμένη ανεμογεννήτρια που αποτελεί ένα ξεχωριστό έργο από τις υπόλοιπες 18  χωροθετημένες ανεμογεννήτριες, έχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, κατασκευάζεται από την εταιρεία ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε, έχει ισχύ 0.8MW και αποτελεί μία από τις ανεμογεννήτριες  ( 19 στο σύνολο) που έχουν  προγραμματιστεί για εγκατάσταση στο Πάνειον Όρος.

Από  το πρωί ο Δήμος Σαρωνικού καθώς και οι εκπρόσωποι των Κοινοτήτων Καλυβίων, Κουβαρά και Κερατέας έσπευσαν στο σημείο για να αποτραπεί η συνέχιση του έργου. Μετά από προσφυγή του Δήμου Σαρωνικού στο αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο, τις πιέσεις όλων των παρευρισκομένων, και την παρέμβαση του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλυβίων για την αποτροπή κλιμάκωσης της έντασης που είχε δημιουργηθεί  , η εταιρεία σταμάτησε προσωρινά το έργο για λίγες ημέρες. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ότι η ανεμογεννήτρια εγκαθίσταται στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαυρεωτικής (όπως αναφέρει και η οικοδομική άδεια) και είχε ενημερώσει για τις εργασίες αυτές το Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας.

Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τα έργα κατασκευής ανεμογεννητριών στο Πάνειον Όρος και άμεσα θα προσκληθεί το  Συμβούλιο της Κοινότητας για την δρομολόγηση ενεργειών,  σε συνεργασία με τις όμορες Κοινότητες του Δήμου Σαρωνικού. Καλούμε τον Δήμο Λαυρεωτικής να δράσει άμεσα για την αποτροπή αυτών των έργων σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού. Στο μεσοδιάστημα καλούμε τους πολίτες,  να επαγρυπνούν για να αποτρέψουμε όλοι μαζί αυτά τα καταστροφικά για τον τόπο μας έργα,  εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Πάνειον Όρος.

Κανένα έργο δεν μπορεί να κατασκευαστεί στο τόπο μας χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας!!!!

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κερατέας
Απόστολος Ζορμπάς

Αρέσει σε %d bloggers: