Η σημαντική παρέμβαση της κ. Μαριέττας Γιαννάκου με αποτέλεσμα την πρόσληψη των ιατρών στο Κέντρο Υγείας – Αποκατάστασης – Αποθεραπείας Κερατέας

Ο γνωστός δημοσιογράφος και κάτοικος Κερατέας κ. Βάιος Σύρρος, γράφει στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Τελικά, αρκούσε ένα τηλεφώνημα, αλλά με ειδικό βάρος και ήθος…

Σάββατο 11 Απριλίου, περασμένες δύο το μεσημέρι.
Χτυπάει το κινητό. Ήταν ένας πολύ καλός φίλος, μου λέει: «Βάϊε, θέλει να σου μιλήσει η κα. Μαριέττα Γιαννάκου, για το πρόβλημα με το Κέντρο Υγείας στην Κερατέα!» Αν πω ότι δεν αιφνιδιάστηκα ευχάριστα, θα πω ψέματα. Η κορυφαία υπουργός Παιδείας και Υγείας της ΝΔ, η Ευρωβουλευτής, είναι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής και ζητάει με έκδηλο ενδιαφέρον να την ενημερώσω αναλυτικά για το τέλμα στο οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια το κέντρο Υγείας Αποκατάστασης – Αποθεραπείας στην Κερατέα. Είχε δει τυχαία, μια πρωινή ανάρτησή που είχα κάνει, για την μεγάλη δωρεά από τον συμπολίτη μου κ. Κωνσταντίνο Πρίφτη, ο οποίος έφτιαξε στην Κερατέα, ένα κτίριο πραγματικό κόσμημα για την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα των κατοίκων της περιοχής. Κτίριο που κόστισε περισσότερα από πέντε εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δυστυχώς υπολειτουργεί εδώ και χρόνια, με ελάχιστες αναλαμπές.

Η συνομιλία μας κράτησε κάτι περισσότερο από 14 λεπτά. Η κα. Μαριέττα Γιαννάκου, άκουγε προσεκτικά, πότε άφωνη, πότε αγανακτισμένη, κάποιες φορές ακόμη και εξοργισμένη. Προσπαθούσε να καταλάβει πως είναι δυνατόν να αφέθηκε να μαραζώνει όλα αυτά τα χρόνια μια τέτοια υπερσύγχρονη δομή υγείας, μοναδική στο είδος της στην Ανατολική Αττική. Δεν μπορούσε να το χωνέψει.
Μου αποκάλυψε μάλιστα, ότι πολλά χρόνια πριν, ήταν όνειρο της ίδιας αλλά και της αείμνηστης Μαρίκας Μητσοτάκη, μητέρας του πρωθυπουργού, η δημιουργία ενός εξειδικευμένου κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας, το οποίο θα κάλυπτε τις ανάγκες των ασθενών ολόκληρης της Αττικής.

Και τώρα που το έχουμε ολοζώντανο μπροστά μας, από μια τόσο σημαντική δωρεά, το απαξιώνουμε;
Ζήτησε λίγη πίστωση χρόνου να ενημερωθεί και για το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία της ιατρικής μονάδας και αφού μου ευχήθηκε καλό Πάσχα, μου έδωσε την διαβεβαίωση ότι, θα κάνει η ίδια ότι περνάει από το χέρι της για την άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, ώστε να αρχίσει σιγά – σιγά το Κέντρο Υγείας της Κερατέας, να παίρνει ξανά ζωή!

Θα πρέπει να ομολογήσω ότι αισθάνθηκα μεγάλη αμηχανία. Ήταν από τις ιδιαίτερα σπάνιες στιγμές στη ζωή μου, μετά από 30 χρόνια στο ρεπορτάζ, που είχα απέναντί μου μια κορυφαία πολιτικό με απίστευτο ήθος! Έναν ΑΝΘΡΩΠΟ πάνω απ’ όλα, που νοιάστηκε πραγματικά μόλις έμαθε το πρόβλημα, προθυμοποιήθηκε αμέσως να βοηθήσει και το σημαντικότερο, κράτησε στο ακέραιο το λόγο της!

Το χρονικό της υπογραφής.

Χθες Τετάρτη, νωρίς το μεσημέρι, η κα Μαριέττα Γιαννάκου, αφού ήδη είχε σφαιρική ενημέρωση, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη με τηλεδιάσκεψη, το υπουργικό. Όταν ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ο Βασίλης Κικίλιας, μίλησε μαζί της. Η Μαριέττα Γιαννάκου του εξέθεσε αναλυτικά το ζήτημα της ιατρικής μονάδας στην Κερατέα.

Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος δυστυχώς δεν γνώριζε το όλο θέμα, προς τιμήν του, επικοινώνησε αμέσως με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. ΑΕ), όπου ανήκει το Κέντρο Υγείας – Αποκατάστασης – Αποθεραπείας της Κερατέας. Ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για την κατάσταση που επικρατεί και στη συνέχεια, υπέγραψε την άμεση πρόσληψη έξι ιατρών για τη στελέχωση της υπερσύγχρονης δημόσιας ιατρικής μονάδας. Κι αυτό ελπίζουμε να είναι μόνο η αρχή.
Ως πολίτης της Κερατέας, δεν έχω παρά να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ, τόσο στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έδωσε άμεση λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα για την πόλη μου, όσο και στην κα. Μαριέττα Γιαννάκου, που ως ¨από μηχανής θεός¨ συνέβαλε καταλυτικά στην επίτευξη αυτού του σημαντικότατου στόχου.

Απώτερος στόχος όλων μας είναι πλέον οι προσλήψεις των γιατρών να λάβουν μόνιμο χαρακτήρα και να επεκταθούν οι ειδικότητες. Είναι κρίμα επίσης το Κέντρο Υγείας εδώ στην Κερατέα, να διαθέτει τον μοναδικό μαγνητικό τομογράφο σε ολόκληρη την Ανατολικά Αττική και δυστυχώς αυτός να σκουριάζει…

Αρέσει σε %d bloggers: