Διεθνής Ημέρα Μουσείων – Το Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου στο Facebook

Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορούμε ότι το Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου της Ε.ΜΕ.Λ. απέκτησε πρόσφατα την δική του σελίδα στο facebook, χάρις στην πρωτοβουλία και τις προσπάθειες της Επιτροπής Λειτουργίας του.

Με το διαδεδομένο δημοφιλές αυτό μέσον κοινωνικής δικτύωσης, το Ορυκτολογικό μας Μουσείο προβάλλεται διεθνώς και προβάλλει ταυτόχρονα τον ορυκτό πλούτο του υπεδάφους της περιοχής μας. Στις λίγες μέχρι σήμερα ημέρες λειτουργίας της, η σελίδα αυτή έχει τύχει μεγάλης υποδοχής από το κοινό, έχοντας σημειώσει πάνω από 30.000 επισκέψεις.

Η φετινή Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου 2020), με τα μουσεία να παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας, εορτάζεται ψηφιακά. Κάθε χρόνο δωρεάν δράσεις και εκθεσιακές παρουσιάσεις γύρω από μια κοινή θεματική εκτυλίσσονται σε όλο τον κόσμο. Με κεντρική θεματική «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Κοινωνική Συνοχή», εφέτος δίνεται έμφαση στον ρόλο των μουσείων ως συνδετικό κρίκο διαφορετικών κοινοτήτων και ανθρώπων.

Συμμετέχοντας σ’ αυτόν τον εορτασμό, το Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου προβάλλει μέσω της σελίδας του στο facebook δύο κατατοπιστικά video.

Καλούμε όλες και όλους να το επισκεφθείτε.

Λαύριο, 18 Μαΐου 2020

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής
Και η Επιτροπή Λειτουργίας του Ορυκτολογικού Μουσείου της

Αρέσει σε %d bloggers: