Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΛαυρεωτικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επανεκκίνηση του ORIENTEERING με αγώνες σε Λαύριο και Καμάριζα

Το Orienteering λόγω της μορφής και της φύσης του , θα έπρεπε να είναι το αγώνισμα που θα πληττόταν λιγότερο από τα μέτρα περιορισμού λόγω κορονοϊού. Ωστόσο και εμείς αναβάλαμε όλες τις προγραμματισμένες δράσεις μας, μέχρι να δοθούν νεώτερες οδηγίες.

Οπότε ξεκινάμε.

Το Orienteering είναι ατομικό αγώνισμα (αν και επιτρέπουμε μικρές ομάδες αρχαρίων), με τους συμμετέχοντες να ακολουθούν πολλές διαφορετικές διαδρομές (ανάλογα με τις δυνάμεις τους, την εμπειρία τους, το κίνητρό τους το γούστο τους), σπαρμένοι σε έκταση πολλών εκατοντάδων στρεμμάτων, και όχι σε περιορισμένους άξονες κίνησης (όπως στους αγώνες δρόμου). Ο καθένας αποφασίζει την πορεία του, και λειτουργεί ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους συναθλητές του.

Είναι ένα διακριτικό αγώνισμα, που σε έναν αγώνα με 100 συμμετέχοντες, μέσα σε ένα ελληνικό χωριό, μπορεί να γίνει τέτοια σχεδίαση των διαδρομών (και της δράσης ολόκληρης), ώστε το χωριό να μην αντιληφθεί τίποτα. Συνωστισμός μπορεί να παρατηρηθεί μόνο κατά την διαδικασία των εκκινήσεων και όταν οι συμμετέχοντες δεν προσέλθουν τον προβλεπόμενο χρόνο στην γραμματεία.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ, λοιπόν, ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, με δύο αγώνες, ΣΤΙΣ 6 ΚΑΙ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ.

 • Σάββατο 6 Ιουνίου στο πάρκο ΑΚΕΛ στο Λαύριο, θα γίνει σύντομος τεχνικός αγώνας, με κύριο στοιχείο την πολλή καλή ανάγνωση του χάρτη, την αυτοσυγκέντρωση, και την απόφαση ρίσκου.
 • Κυριακή 7 Ιουνίου στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, θα γίνει αγώνας κλασσικού τύπου με διαδρομές αποστάσεων από 800 μέχρι 8000 μέτρα, και τεχνική δυσκολία ανάλογη με την εμπειρία των συμμετεχόντων. Μπορεί δηλαδή να κάνει κάποιος μία διαδρομή 8 χιλιομέτρων δύσκολη από πλευράς φυσικής κατάστασης άλλα εύκολη στο θέμα του προσανατολισμού και της ικανότητας ανάγνωσης χάρτη, αλλά μία διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων, να σχεδιασθεί ώστε να είναι πολύ δύσκολη από τεχνικής άποψης, και να ολοκληρωθεί σε περισσότερο χρόνο από την προηγούμενη. Είναι θέμα σχεδίασης της δράσης και των διαδρομών.
 • Θα δοθούν οδηγίες στους νέους συμμετέχοντες μέσω ημέιλ και Skype, καθώς και πριν την εκκίνησή τους.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Η σχεδίαση των διαδρομών και της δράσης θα γίνει με γνώμονα την αποφυγή συγκέντρωσης ατόμων στην γραμματεία ή στον αγώνα και τον περιορισμό των επαφών μέσω αγγίγματος αντικειμένων.

 • Θα υπάρχει φραγμένος χώρος 20 X 20 μέτρων, γύρω από την γραμματεία-εκκίνηση-τερματισμό, όπου θα βρίσκονται μέχρι 8 άτομα (μαζί με τα άτομα της γραμματείας).
 • Το αγώνισμα θα γίνει αποκλειστικά ατομικό, εκτός από την περίπτωση ατόμων της ίδιας οικογένειας.
 • Οι συμμετέχοντες θα προσέλθουν στον χώρο, συγκεκριμένη στιγμή που θα έχει αποφασιστεί με συνεννόηση, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία για δήλωση συμμετοχής.
 • Το ποσό συμμετοχής θα κατατεθεί στην τράπεζα.
 • Δεν θα υπάρχουν διακορευτές στα σημεία ελέγχου, γι’ αυτό ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να έχει μαζί του στυλό.
 • Η γραμματεία θα έχει γάντια και μάσκα. Θα υπάρχει αντισηπτικό για κοινή χρήση και οι χάρτες και οι κάρτες συμμετοχής θα βρίσκονται σε ζελατίνα.
 • Θα υπάρχει τέτοιο πλήθος διαδρομών, και θα σχεδιασθούν με τέτοιο τρόπο οι εκκινήσεις ώστε δύο άτομα με ίδια διαδρομή να απέχουν τουλάχιστον 10 min κατά την εκκίνησή τους.
 • Εκκινήσεις θα δίνονται από τις 9:00 μέχρι τις 11:00 το πρωί (με συνεννόηση με τους συμμετέχοντες) εκτός από την περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες από 50 συμμετοχές, οπότε, για να κρατήσουμε τις χρονικές και τις πραγματικές αποστάσεις, θα δοθούν εκκινήσεις και αργότερα από τις 11:00.
 • Η δήλωση συμμετοχής θα γίνει και με ημέιλ στο psekp.o@gmail.com και με τηλεφώνημα στο 6974-778828 ή στο 22920-24330 (Δημήτρης Καραδημητρίου)

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Ο αγώνας της Κυριακής θα διεξαχθεί εντός του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, με το πυκνό πευκοδάσος, στις 7 Ιουνίου, θα ζητηθεί άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από το Δασαρχείο, η οποία θα μας δοθεί με την επιφύλαξη, του πόσο δυνατός θα είναι ο άνεμος, εκείνη την ημέρα, και ποιος θα είναι ο βαθμός επικινδυνότητας για πυρκαγιά. Τα 9 έτη που κάνουμε αγώνες σ’ αυτή την περιοχή πάντα παίρναμε την άδεια, αλλά δύο φορές χρειάστηκε να μας σταματήσουν κατά την διάρκεια του αγώνα λόγω επικινδυνότητας ( την μία φορά, άναψε όντως πυρκαγιά).

 • Θα δοθεί σφυρίχτρα (καινούργια-σφραγισμένη) σε όσους συμμετέχοντες δεν διαθέτουν, και οδηγίες για το πότε θα γίνει χρήση της.
 • Θα δοθούν οδηγίες για περίπτωση που προκύψει κάποιο σχετικό θέμα.
 • Μένει ανοικτό το θέμα, αλλαγής της θέσης διεξαγωγής του αγώνα, ή αναβολής του, μέχρι λίγες ώρες πριν τον αγώνα, για τις οποίες αλλαγές θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες άμεσα, μετά από όποια απόφαση λάβουμε από κοινού με το Δασαρχείο Λαυρίου και Π.Υ. Λαυρίου.

Σας περιμένουμε

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΣΕΑΑΠ-Ο
Δημήτρης Καραδημητρίου

Αρέσει σε %d bloggers: