“Ενότητα – Δημιουργία”: Χωρίς Πολεοδομική Υποστήριξη από την 1η Ιουλίου ο Δήμος Λαυρεωτικής

Τερματίζεται η παροχή διοικητικής υποστήριξης της Πολεοδομίας (ΥΔΟΜ) Μαρκοπούλου προς τον Δήμο μας και τους πολίτες από την 1η Ιουλίου 2020.

Οι συνέπειες και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι τεράστια.

Δεν θα εκδίδεται καμία οικοδομική άδεια και διοικητική πράξη.
Θα δημιουργηθούν ανυπέρβλητα κωλύματα σε όλες τις οικοδομικές εργασίες, στις αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις ακινήτων και στην αδειοδότηση καταστημάτων, εμπορικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων.

Το γεγονός αυτό έχει γνωστοποιηθεί στον Δήμο Λαυρεωτικής από τις 19 Δεκεμβρίου 2019 με το υπ’ αριθ. πρωτ. 90698 έγγραφο του Υ.Π.Ε.Σ και κρατείτο, προφανώς εσκεμμένα, κρυφό από τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Δ. Λουκά, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Αδάμη και την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δήμητρα Πάλλη, για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Η αρχική ημερομηνία παύσης της διοικητικής υποστήριξης της ΥΔΟΜ Μαρκοπούλου προς τον Δήμο Λαυρεωτικής ήταν η 1-6-2020, η οποία παρατάθηκε μέχρι την 1-7-2020 με τον Ν. 4674/2020 (ΦΕΚ 53/Α/11-3-2020).

Καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει, όχι μόνο κατά τους τελευταίους πέντε (5) μήνες, αλλά και από το 2014, από τον Δήμαρχο κ. Δ. Λουκά, πλην κάποιων αποσπασματικών ενεργειών προ ετών, που έμειναν όμως ημιτελείς, ώστε να οργανωθεί και να λειτουργήσει στον Δήμο Λαυρεωτικής Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) !

Αντιθέτως,
ΔΕΝ υποστήριξε την Διαδημοτική συνεργασία που είχε αποφασισθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα όσα όριζε το από 30/10/2012 με αριθ. πρωτ. 41924 έγγραφο του Υ.Π.Ε.Σ προς τον Δήμο Λαυρεωτικής και τότε Αντιδήμαρχο κ. Σταύρο Ρόζη.

Ουσιαστικά εκδίωξε δύο διπλωματούχους Μηχανικούς του Δήμου, την κ. Δήμητρα Κωστούλα, Διπλ. Αρχ. Μηχανικό και τον κ. Σταύρο Ζερβουδάκη, Μηχανολόγο – Μηχανικό, που θα μπορούσαν να στελεχώσουν και να υποστηρίξουν την λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου Λαυρεωτικής.

ΠΟΤΕ δεν εισακούστηκαν από την Δημοτική αρχή οι επανειλημμένες παραινέσεις και προτάσεις μας για την δημιουργία Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Λαυρεωτικής, ώστε να μην φτάσουμε στο σημερινό αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Προτείνουμε,
Την έστω και τώρα, άμεση έναρξη των διαδικασιών για την οργάνωση και συγκρότηση Υπηρεσίας Δόμησης στον Δήμο μας.

Να ζητηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών η περαιτέρω παράταση της προθεσμίας παροχής διοικητικής υποστήριξης της Πολεοδομίας (ΥΔΟΜ) Μαρκοπούλου προς τον Δήμο μας, που λήγει την 1-7-2020, έως την συγκρότηση και λειτουργία Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Λαυρεωτικής.

Ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση !!

Η Επικεφαλής της Παράταξης
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Αρετούσα Μακρή

Αρέσει σε %d bloggers: