Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Αλληλεγγύη στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας

ergatiko-kentro-lavriou-anatolikhs-attikhs

Αλληλεγγύη στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας. Την Τρίτη 16 Ιούνη, ημέρα απεργίας των υγειονομικών, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής στέκεται στο πλευρό τους με συγκεντρώσεις στα Κέντρα Υγείας της Αν. Αττικής.
Διεκδικούμε: Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, άμεση στελέχωση όλων των Κ. Υγείας και κατασκευή Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου στην περιοχή μας.

Συναδέλφισσες-οι,

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των αγωνιστών υγειονομικών. Στηρίζουμε τον αγώνα τους, για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, τη συμπαράστασή μας, σε όλους τους εργαζόμενους κι ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους που με ανησυχία δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.

Η προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων είναι κοινή μας υπόθεση.

Ο χρόνος που κερδήθηκε με την αποφασιστική συμβολή του λαού με το δίμηνο αποκλεισμό, δεν αξιοποιήθηκε και δεν αξιοποιείται από την κυβέρνηση, για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. Αξιοποιείται όμως για να μπουκώσει με χρήμα τους κλινικάρχες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας, για να μπολιάσει όπως λέει με τις “καλές πρακτικές” του ιδιωτικού συστήματος το Δημόσιο, που τις βιώσαμε τραγικά μέσα στην πανδημία.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι εκρηκτική και όλο και πιο πίσω από τις ήδη αυξανόμενες ανάγκες. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι, η νεολαία της Ανατολικής Αττικής υποφέρουν. Αιτία είναι αλλού η ανυπαρξία δομών, αλλού η υποστελέχωση των δομών και αλλού οι δομές που υπάρχουν είναι  σε τραγική αναλογία σε σχέση με τον πληθυσμό που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν. Η μη ύπαρξη δημόσιου γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική έχει στοιχίσει πολύ ακριβά στην λαϊκή οικογένεια της περιοχής.

Τα παραδείγματα από εργατικά ατυχήματα που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εργαζόμενοι  από την ύπαρξη νοσοκομείου ή και στελεχωμένων Κέντρων Υγείας πάρα πολλά. Ακόμα και από τσίμπημα σφίγγας πέθανε πριν δυο χρόνια εργάτης καθαριότητας.

Την ίδια ώρα στην περιοχή μας οι ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ξεφυτρώνουν δεξιά κι αριστερά σε κάθε δήμο σαν τα «μανιτάρια», ερχόμενες να καλύψουν υγειονομικές ανάγκες της λαικής οικογένειας.

Στην Ανατολική Αττική υπάρχει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας με χιλιάδες εργαζόμενους και εκατομμύρια επιβάτες, δύο λιμάνια, δεκάδες βιομηχανικές ζώνες και πάρκα. Χιλιάδες εργάτες Γης εγκαταλελειμμένους στην μοίρα τους και εκτεθειμένους σε ανθυγιεινές συνθήκες ζωής και δουλειάς. Εδώ στην Ανατολική Αττική, ένα βασικό χώρο παραθέρισης για τις λαϊκές οικογένειες του λεκανοπεδίου, σε μία περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει μετρήσει την μεγαλύτερη οικιστική ανάπτυξη. Με περιοχές που από χωριά μετατράπηκαν σε εργατουπόλεις. Σε αυτή την περιοχή η ύπαρξη Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου και η γενναία στελέχωση των Κέντρων Υγείας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Καμία αναμονή, αγώνας τώρα για Δημόσιες και Δωρεάν υγειονομικές δομές με πρόσβαση για όλο τον λαό.

Η Διοίκηση

Αρέσει σε %d bloggers: