Ζέον επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λιμάνια- Σασπένς για Λαύριο-Ελευσίνα

Επιχειρηματικά σχήματα, όμιλοι αλλά και λιμενικοί διαχειριστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στα προς ιδιωτικοποίηση λιμάνια τη διαγωνιστική διαδικασία των οποίων έχει δρομολογήσει κατά κύματα το ΤΑΙΠΕΔ.

Με πιθανότερο σενάριο το προσεχές έτος, αν δεν υπάρξει ανατροπή, θα εκκινήσουν οι διαγωνισμοί για τα περισσότερα εκ των δέκα καθώς είναι σε γνώση του ΤΑΙΠΕΔ και των συναρμόδιων υπουργείων το εκδηλωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον και μάλιστα κατά περίπτωση. Το θέμα των λιμένων επέστρεψε στο προσκήνιο της επικαιρότητας εξ αιτίας της περιοδείας Ξενόφου στα λιμάνια της Β. Ελλάδας αρχής γενομένης από το Βόλο όπως και η σεναριολογία περί των ενδιαφερόμενων για τα λιμάνια.
Ωστόσο το σασπένς «συγκεντρώνεται» στα «δορυφορικά» προς τον Πειραιά λιμάνια της Ελευσίνας και του Λαυρίου για τα οποία δεν φαίνεται να έχει καταγραφεί μεν ενδιαφέρον αλλά στο παρασκήνιο τα ζητήματα που είχαν συσχετιστεί με παλαιότερους σχεδιασμούς μερικοί εκ των οποίων έλκουν από την δεκαετία του 80 διατηρούν «υποψιασμένους» τους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Να σημειωθεί ότι η Ελευσίνα διαχειρίζεται χύδην φορτία ενώ το Λαύριο στην περίπτωση που «καταλήξει» ο προαστιακός και το μετρό θα εμφανίσει το «στρατηγικό» του ρόλο για την μείωση των ωρών πλου των ταχύπλοων μονάδων της ακτοπλοΐας προς τα νησιωτικά συγκροτήματα των Κυκλάδων.

jlazarou@theseanation.com

http://www.theseanation.gr

Αρέσει σε %d bloggers: