Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΛιμάνιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ζέον επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λιμάνια- Σασπένς για Λαύριο-Ελευσίνα

Επιχειρηματικά σχήματα, όμιλοι αλλά και λιμενικοί διαχειριστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στα προς ιδιωτικοποίηση λιμάνια τη διαγωνιστική διαδικασία των οποίων έχει δρομολογήσει κατά κύματα το ΤΑΙΠΕΔ.

Με πιθανότερο σενάριο το προσεχές έτος, αν δεν υπάρξει ανατροπή, θα εκκινήσουν οι διαγωνισμοί για τα περισσότερα εκ των δέκα καθώς είναι σε γνώση του ΤΑΙΠΕΔ και των συναρμόδιων υπουργείων το εκδηλωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον και μάλιστα κατά περίπτωση. Το θέμα των λιμένων επέστρεψε στο προσκήνιο της επικαιρότητας εξ αιτίας της περιοδείας Ξενόφου στα λιμάνια της Β. Ελλάδας αρχής γενομένης από το Βόλο όπως και η σεναριολογία περί των ενδιαφερόμενων για τα λιμάνια.
Ωστόσο το σασπένς «συγκεντρώνεται» στα «δορυφορικά» προς τον Πειραιά λιμάνια της Ελευσίνας και του Λαυρίου για τα οποία δεν φαίνεται να έχει καταγραφεί μεν ενδιαφέρον αλλά στο παρασκήνιο τα ζητήματα που είχαν συσχετιστεί με παλαιότερους σχεδιασμούς μερικοί εκ των οποίων έλκουν από την δεκαετία του 80 διατηρούν «υποψιασμένους» τους χρήστες των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Να σημειωθεί ότι η Ελευσίνα διαχειρίζεται χύδην φορτία ενώ το Λαύριο στην περίπτωση που «καταλήξει» ο προαστιακός και το μετρό θα εμφανίσει το «στρατηγικό» του ρόλο για την μείωση των ωρών πλου των ταχύπλοων μονάδων της ακτοπλοΐας προς τα νησιωτικά συγκροτήματα των Κυκλάδων.

jlazarou@theseanation.com

http://www.theseanation.gr

Μια σκέψη για το “Ζέον επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λιμάνια- Σασπένς για Λαύριο-Ελευσίνα

  • Ο καθε δημοσιογραφος γραφει για Λιμανια,Προαστιακο,Αττικη οδο οτι μαθαινει τριγυρω χωρις να ξερει στην λεπτομερεια τα θεματα και επειδη ξερει οτι ο κοσμος σαν ανημερωτος που ειναι για Λιμανι,Προαστιακο,Αττικη οδο πουλαει αρθρα μεσω εντυπου και ηλεκτρονικου τυπου.
    ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΩΣ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΜΠΙ.
    Ολα τα αλλα ειναι αερας κοπανιστος και εκτιμησεις με ονειρα για να παρηγοριομαστε εδω κατω.
    Προαστιακος,αποληξη Αττικης οδου,Λιμανι, τα εθαψε ο κυριος Καραμανλης εως το 2027.
    Μεταααααααααααα βλεπουμε!!!
    Γεια σου αγωνιστη Δημαρχε!!! Γεια σου νεα διοικηση του Οργανισμου Λιμενα Λαυριου.
    Το ΚΟΡΑΛΙ ακομη στις μελετες ειναι κολλημενο στην υπηρεσια Νεωτερων Κτηριων του Υπουργειου Πολιτισμου απο το 2013.
    Η Γαλλικη Σκαλα??? ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.
    Ουτε αποφαση να αλλαξουν λαμπες στο Λιμανι δεν τους αφηνει να παρουν το ΤΑΙΠΕΔ χωρις την αδεια του.
    Μονο προτασεις τους επιτρεπουν να κανουν,τις οποιες και αυτες στο 90% τις αγνοουν.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.