Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΛεγρενάΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια Αττικής: 1,5 εκατομμύριο ευρώ στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου στα Λεγραινά!

Προσπάθεια εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και των υποδομών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) που βρίσκεται στα Λεγραινά καταβάλει η Περιφέρεια Αττικής με τη χορήγηση1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Μάλιστα τη σχετική εισήγηση στο περιφερειακό συμβούλιο θα κάνει ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Νίκος Πέππας αφού το θέμα της σύναψης και των όρων του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Οργανισμού θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο EPLO ιδρύθηκε το 1997 ενώ διαθέτει κτίρια και στην Αθήνα, στην Πλάκα όμως ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι εγκαταστάσεις σε μια έκταση 32,5 στρεμμάτων στα Λεγραινά οι οποίες εγκαινιάστηκαν το 2003.

Σε αυτές περιλαμβάνονται μια μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας 500 ατόμων, εξοπλισμένη με σύστημα ταυτόχρονης διερμηνείας σε τέσσερις γλώσσες, τέσσερις αίθουσες σεμιναρίων χωρητικότητας 70 ατόμων η καθεμία, η Βιβλιοθήκη Δημοσίου Δικαίου με ένα κατάλογο με περισσότερους από 30.000 τόμους στο δημόσιο αλλά και το διεθνές, συγκριτικό και Ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς και το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο διαδίκτυο, σταθερό και ασύρματο και ξενώνας.

Επίσης παρέχονται ως υπηρεσίες ηχητική/οπτική διερμηνεία σε τρεις γλώσσες, επιχειρηματικό κέντρο και κέντρο μελέτης με υπολογιστές, υλικά παρουσίασης που αποτελούνται από μικρόφωνα και συστήματα ήχου ενώ υπάρχει κεντρική θέρμανση και κλιματισμός καθώς και πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία.

Τι είναι ο EPLO

O Eυρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου είναι ένας διεθνής οργανισμός που επικεντρώνεται στη προώθηση των Ευρωπαϊκών Αξιών καθώς και στη δημιουργία και διάδοση της γνώσης στον τομέα του Δημοσίου Δικαίου lato sensu, και της Διακυβέρνησης εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, σε θέματα εθνικού, συγκριτικού και Ευρωπαϊκού δημοσίου δικαίου, δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιβαλλοντικού δικαίου με στόχο την ανάδειξη μιας νέας, καλύτερης γενιάς νομικών επιστημόνων και δημοκρατικών θεσμών παγκοσμίως.

Ιδρύθηκε το 2007 στην Αθήνα αποτελώντας συνέχεια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίου Δικαίου (EPLC), ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος διεθνούς χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1995 βάσει της νομοθεσίας της χώρας μας.

Από τότε και μέχρι σήμερα, έχει αναπτύξει, διοργανώσει, προωθήσει και υποστηρίξει πάνω από 200 εκπαιδευτικές, ερευνητικές και άλλες συναφείς δραστηριότητες αποσκοπώντας στη δημιουργία θεσμών και συνδράμοντας, παράλληλα, τους δημοκρατικούς θεσμούς σε περισσότερες από 70 χώρες.

Για την προώθηση και επίτευξη των σκοπών του συνεργάζεται με ιδρύματα, οργανισμούς και φορείς, ιδίως, με τις οργανώσεις του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών.

Ήδη κατέχει το προνόμιο του Παρατηρητή στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας, στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Μετανάστευση.

Η Συνάντηση του Σεπτεμβρίου

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά την Ετήσια Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου (EGPL) με θέμα: FOR A NEW PUBLIC LAW / POUR UN NOUVEAU DROIT PUBLIC που θα διεξαχθεί επί τόπου στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στα Λεγραινά αλλά και on line από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Η ετήσια αυτή Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου η οποία λειτουργεί ως το Επιστημονικό Συμβούλιο του EPLΟ αποτελείται από ακαδημαϊκούς του δημοσίου δικαίου, δικαστές ανωτάτων δικαστηρίων και νομικούς από όλο τον κόσμο.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι όχι μόνον η περιοχή των Λεγραινών αλλά και η ευρύτερη του Σουνίου και της Λαυρεωτικής αποτελούν πόλο έλξης για διακεκριμένους επιστήμονες από όλη την Ευρώπη γεγονός που δημιουργεί συνθήκες ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης.

http://www.notioanatolika.gr