Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΜεσόγεια-Ανατ.ΑττικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τρέχουν και δεν… προλαβαίνουν οι Αστυνομικοί σε Σπάτα, Μαρκόπουλο, Σαρωνικό & Κερατέα

Αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Τα αστυνομικά δελτία των τμημάτων της περιοχής (Σαρωνικού, Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Κερατέας, Σπάτων – Αρτέμιδας) δέχονται καθημερινά καταγγελίες από πολίτες οι οποίοι έχουν πέσει θύματα μικροεγκληματιών που έχουν «εκστρατεύσει» στις περιοχές αυτές για να αποκομίσουν έστω και ελάχιστα οφέλη.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό και παρά τις ελλείψεις τον τοπικών αστυνομικών τμημάτων και των τμημάτων ασφαλείας, υπερβάλουν εαυτούς μαζί με τα στελέχη των ομάδων ΔΙΑΣ για να περιφρουρήσουν τις περιουσίες των ανθρώπων.

Και όλα αυτά ενώ οι ελλείψεις συνεχίζουν να υφίστανται και οι αστυνομικοί εργάζονται χωρίς καμία απολύτως ξεκούραση και πάνω από τα επιτρεπόμενα ωράρια!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της περιοχής οι οποίες μίλησαν στο notioanatolika.gr «η μείωση της εγκληματικότητας την περίοδο της απαγόρευσης μετακινήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δημιούργησε ένα… έλλειμμα στα ταμεία των μικροκακοποιών οι οποίοι προσπαθούν τώρα να αναπληρώσουν το… χαμένο έδαφος».

«Αυτό», σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πηγές, «έχει δημιουργήσει μια ροή κακοποιών προς τις περιοχές μας με αποτέλεσμα να τρέχουμε και να μην προλαβαίνουμε».

«Συνήθως τον Ιούλιο υπάρχει έξαρση όλων αυτών των αποκαλούμενων μικροεγκλημάτων αφού οι κακοποιοί προσπαθούσαν πάντα να αυξήσουν τα κέρδη τους λόγω των επικείμενων διακοπών, όμως εξαιτίας του κορωνοϊού αυτά έχουν πολλαπλασιαστεί» συμπληρώνουν.

Τα αστυνομικά δελτία πάντως γεμίζουν από καταγγελίες πολιτών που πέφτουν θύματα διαρρηκτών ή ληστών ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που πηγαίνουν στα σπίτια τους και τα βρίσκουν ανοιγμένα και με πολλά από τα πράγματά τους να έχουν κάνει φτερά.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους ζητάνε εναγωνίως ενισχύσεις για τη στελέχωση των τοπικών τμημάτων ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης, χωρίς όμως, μέχρι στιγμής, να υπάρχει ανταπόκριση από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..

https://www.irafina.gr