Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήλωση Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φωτιάς εντός του χώρου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (πρώην ΕΒΟ)

H άμεση κινητοποίηση και παρέμβαση όλων των αρμοδίων φορέων και των επιχειρησιακών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή αντιμετώπιση της σημερινής φωτιάς στο χώρο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με αμεσότητα και αίσθημα ευθύνης συνέβαλαν στον έλεγχο και τελικά την πλήρη καταστολή της φωτιάς.

Ειδικότερα τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά που έσπευσε επί τόπου συντονίζοντας τις προσπάθειες μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, τον Περιφερειάρχη ΑττικήςΓιώργο Πατούλη, ο οποίος διέθεσε 8 υδροφόρες και μηχανήματαέργουκαι είχε την γενική εποπτεία, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Θανάση Αυγερινό, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκο Πέππα,τους Δημάρχους, Πέτρο Φιλίππου και Κώστα  Αλλαγιάννη καθώς και τους όμορους Δήμους, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής,Ηλία Στουραΐτη και τους εθελοντές μας, τον Διοικητή Π.Υ. Νοτιοανατολικής ΑττικήςΔαμιανό Παπαδόπουλο, τον Διοικητή της Π.Υ. Λαυρίου Νικόλαο Κούτρα,τον Λιμενάρχη Λαυρίου Τρύφωνα Κοντιζά, τον Αστυνομικό Διευθυντή Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Λουκόπουλο,το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για τον άριστο συντονισμό και τη βοήθειά τους καθώς και τουςεργαζομένους των ΕΑΣ.

Σήμερα επιχείρησαν 8 εναέρια μέσα και 170 πυροσβέστες, τους οποίους επίσης ευχαριστώ.

Η αιτία της φωτιάς (δοκιμαστικές βολές) είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Ως εκ τούτου έθεσα υπόψη όλων των εμπλεκομένων φορέων την απαίτηση του Δήμου Λαυρεωτικής να ανασταλεί εντός της αντιπυρικής περιόδου η δραστηριότητα αυτή, καθώς το Λαύριο είναι μια περιοχή με ισχυρούς ανέμους, ακόμη κι αν η υπόλοιπη Αττική έχει άπνοια.

Είμαστε εδώ σε πλήρη εγρήγορση, όπως διαπιστώθηκε και στο σημερινό έκτακτο ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας), που συνεδρίασε στο δημαρχείο, υπό τον Θανάση Αυγερινό, ως δυνάμεις  πρόληψης και καταστολής παρόμοιων κρίσεων.❞

Αρέσει σε %d bloggers: