Ε.ΜΕ.Λ.: 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας – Τα μεταλλεία του Λαυρίου και η νίκη των Ελλήνων

Συμπληρώνονται φέτος 2.500 χρόνια από την νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας (480 π.Χ.), στην οποία οι Έλληνες κατεναυμάχησαν τον περσικό στόλο. Είναι γνωστό από τους αρχαίους συγγραφείς (Αισχύλος, Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Πλούταρχος) ότι τα «ξύλινα τείχη», οι 200 νικηφόρες αθηναϊκές τριήρεις – από τις 378 συνολικά ελληνικές στη ναυμαχία της Σαλαμίνας – είχαν ναυπηγηθεί από το ασήμι που παρήχθη από τα μεταλλεία της λαυρεωτικής Μαρώνειας (σημερινής Καμάριζας) μετά από πρόταση του μεγαλοφυούς Θεμιστοκλή.

Για να τιμήσουν την ιστορική αυτή επέτειο στον τόπο μας, η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του ΕΜΠ, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου  και η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής, με την υποστήριξη τοπικών φορέων του Λαυρίου, διοργανώνουν ειδική εκδήλωση το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του ΤΠΠΛ, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Με νεότερη ανακοίνωσή μας θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες του προγράμματος και της συμμετοχής στην εκδήλωση.

Λαύριο, 31 Ιουλίου 2020

Το Δ.Σ. της Ε.ΜΕ.Λ.

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: