Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Παρέμβαση στη διεύθυνση αλλοδαπών

Σε παρέμβαση στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής και συγκεκριμένα στην Δ/νση Αλλοδαπών & Μετανάστευσης Βόρειου Τομέα και Ανατολικής Αττικής προχώρησε  η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε γιατί παρατηρούνται εδώ και πάρα πολύ καιρό μεγάλες καθυστερήσεις, που συνοδεύεται από τεράστια ταλαιπωρία για χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι απευθύνονται στην συγκεκριμένη υπηρεσία διότι είναι υπεύθυνη για την χορήγηση των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων τους.
Από την παρέμβαση έγινε αντιληπτό ότι τα προβλήματα αυτά είναι απόρροια της υποστελέχωσης της διεύθυνσης από την οποία το τελευταίο διάστημα έχουν αποχωρίσει 30 εργαζόμενοι (αποσπάσεις, μεταθέσεις κτλ) χωρίς να αντικατασταθούν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα και οι εργαζόμενοι της διεύθυνσης, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τεράστιο όγκο εργασίας, αλλά και φυσικά οι μετανάστες  που δέχονται απίστευτη ταλαιπωρία μέχρι να  καταφέρουν να φτιάξουν τα απαραίτητα έγγραφά τους.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής  καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει άμεσα  λύση, με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες της διεύθυνσης, έτσι ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία και  των εργαζομένων αλλά  και των χιλιάδων μεταναστών που απευθύνονται εκεί για την χορήγηση των εγγράφων τους. Το επόμενο διάστημα η διοίκηση του ΕΚΛ-ΑΑ θα προχωρήσει και σε άλλες παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς  για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: