Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου για το ατύχημα στην Γαλλική Σκάλα

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 και περί ώρα 13.00 μμ, φορτηγό όχημα το οποίο μετέφερε ογκώδες στροφίο της ΔΕΗ ΑΕ, κτύπησε με το άνω μέρος του φορτίου στην Γαλλική Σκάλα, η οποία βρίσκεται στην χερσαία ζώνη του ΟΛΛ ΑΕ.

Η προσπάθεια διέλευσης του συγκεκριμένου οχήματος κάτω από την Γαλλική Σκάλα, έγινε από τον οδηγό τού οχήματος, κατά παράβαση της υπάρχουσας σήμανσης κυκλοφορίας, η οποία προσδιορίζει ως μέγιστο ύψος οχημάτων τα τέσσερα μέτρα, αλλά και από την ακολουθούμενη πρακτική παράκαμψης του συγκεκριμένου σημείου ,κατά την μεταφορά ογκωδών φορτίων και από την εταιρία ή οποία έχει την ευθύνη για την συγκεκριμένη μεταφορά.

Για το αστυνομικό μέρος και την σύνταξη δικογραφίας έχει επιληφθεί από την πρώτη στιγμή το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.
Ο ΟΛΛ ΑΕ καθ’ υπόδειξη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, έλαβε άμεσα προληπτικά μέτρα ρύθμισης τής κυκλοφορίας και σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής, ειδοποίησαν την ομάδα μελέτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία έχει ασχοληθεί με την μελέτη αποκατάστασης της Γαλλικής Σκάλας, ώστε να προβεί άμεσα στον έλεγχο και εκτίμηση της ζημίας και να υποδείξει τις πρέπουσες ενέργειες.
Από την διοίκηση του ΟΛΛ ΑΕ