Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκκλησίαΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με Μεγαλοπρέπεια η εορτή του Αγίου Φανουρίου στο Λαύριο

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος Γ’ , ο οποίος κατά το Θείο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου και στη σημασία της συμμετοχής μας στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για την τιμητική παρουσία του στη δεύτερη πανήγυρη του Ιερού Ναού και εκ μερους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου δώρισε μια Εικόνα πνευματικής αξίας του Αγίου Νεκταρίου, στην οποία εικονίζεται ο Άγιος νεοχειροτονημένος.

Άγημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου τίμησε με την παρουσία του τη μνήμη του Αγίου. Να σημειωθεί, ότι ο Άγιος Φανούριος σύμφωνα με την παράδοση, επετέλεσε θαύμα στους Μεταλλωρύχους της Λαυρεωτικής και προς τιμήν του οι ίδιοι φιλοτέχνησαν την Ιερά Εικόνα του αρχές του 20ου αιώνα, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παραμονή της εορτής η Δημοτική Φιλαρμονική Λαυρίου απέδωσε τιμές στην Ιερά Εικόνα του Αγίου Φανουρίου και για πρώτη φορά ερμήνευσε τον Ακάθιστο Ύμνο ενώπιον των τοπικών Αρχών, του κλήρου και του λαού.

Φωτογραφίες 📷: Κωνσταντίνος Μπερδούσης
Εκ της γραμματείας του Ιερού Ναού