Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Ο αγώνας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών είναι δίκαιος και αναγκαίος

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής στηρίζει το δίκαιο αγώνα μαθητών-εκπαιδευτικών-γονιών για την υπεράσπιση του δικαιώματος τα παιδιά της εργατικής τάξης να μορφώνονται ολόπλευρα, να έχουν πρόσβαση στην υγεία, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό.

Το ΕΚΛ-ΑΑ στηρίζει και είναι στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν «κάθονται στα αυγά», που παλεύουν μαζί με τους εργαζόμενους γονείς για ένα σχολείο που θα μορφώνει και όχι  που θα τους εξοντώνει όλους.

Είμαστε  στο πλευρό τους, ειδικότερα σήμερα, που εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση ενώ θα έπρεπε  να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της σχολικής χρονιάς, εκείνη πιστή στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική της από την μια «κόβει» μια σειρά υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με βιβλία, καθηγητές, δασκάλους, αίθουσες. Ενώ, από την άλλη, τραβάει μέχρις εσχάτων τα όρια πληρότητας, στοιβάζοντας έως τα παράθυρα μαθητές και δασκάλους σε χώρους ακατάλληλους, μικρούς, ακόμη και σε υπόγεια, με αναλογία μιας καθαρίστρια ανά εκατοντάδες μαθητές και δασκάλους.

Όλα αυτά τα προβλήματα είναι γνωστά και ακόμα πιο οξυμένα και εδώ στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, που εκτός των άλλων παρατηρείται το απαράδεκτο γεγονός, να γίνονται μαθήματα σε κοντέινερ εν έτη 2020!!! Καλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ. στα Προπύλαια, με σύνθημα «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία – Δώστε λεφτά για την Παιδεία», την οποία οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Απαιτούμε τώρα:

  • Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
  • Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
  • Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, περιφερειών και δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
  • Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές και μαθητικές δραστηριότητες.
Η Διοίκηση