Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής συμμετέχοντας στον θεσμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που  φέτος, λόγω συνθηκών, είναι διαδικτυακός, παρουσιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης https://www.facebook.com/efaanat/ και https://www.facebook.com/EHDaysGR τις ακόλουθες δράσεις:

  1. Βίντεο – περιήγηση στη δράση «Ο κύκλος του υφάσματος» που υλοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2019 και είχε ως κεντρικό άξονα την υφαντική τέχνη στην αρχαιότητα.  
  2. Ψηφιακή ξενάγηση στην περιοδική έκθεση “Στα χνάρια της ύφανσης” που παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας.
    Προβάλλονται μεταλλικά αντικείμενα που διασώζουν στις επιφάνειές τους υφασμάτινα κατάλοιπα. Μέσα από  αυτήν την φυσική, αλλά  περίπλοκη διαδικασία της διατήρησης των υλικών,  φτάνουν μέχρι τις μέρες μας πολύτιμες πληροφορίες για τις υφαντικές ύλες και την ύφανση στην αρχαιότητα.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού (26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020) η είσοδος στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους  είναι ελεύθερη.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020

«Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: η διά βίου μάθηση»

Παρασκευή 25 – Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

 

Αφήστε μας το σχόλιο σας...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: