Τον Οκτώβριο η διασύνδεση Σύρου – Λαυρίου

Ολοκληρώθηκε, η Β’ Φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων με το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας μετά την πρόσφατη διασύνδεση της Νάξου.

Πλέον, εντός του φθινοπώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί και η Γ’ Φάση της διασύνδεσης η οποία περιλαμβάνει την ηλέκτριση της δεύτερης υποβρύχιας γραμμής της Σύρου με το Λαύριο.

Παρά τις δυσκολίες των καιρών, τον περασμένο Αύγουστο περατώθηκαν τα έργα πόντισης του δεύτερου υποβρύχιου καλωδίου Σύρου – Λαυρίου, ενώ εντός του Οκτωβρίου ο ΑΔΜΗΕ προγραμματίζει να προχωρήσει στην 24ωρη δοκιμή υψηλής τάσης χωρίς φορτίο και στην έναρξη λειτουργίας της διασύνδεσης με φορτία.

Με την πόντιση του καλωδίου διασύνδεσης Σύρου – Λαυρίου ολοκληρώνεται και η Γ΄ φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων, εξασφαλίζοντας πλήρη αξιοπιστία τροφοδότησης του συγκροτήματος των Κυκλάδων για τον προβλεπόμενο χρονικό ορίζοντα λειτουργίας του έργου. Η μεταφορική ικανότητα της διασύνδεσης της Σύρου διπλασιάζεται και θωρακίζεται η τροφοδοσία του νησιού σε ηλεκτρική ενέργεια σε περίπτωση βλάβης (backup γραμμής).

Το έργο της δεύτερης ηλεκτρικής διασύνδεσης της Σύρου με το Λαύριο, συνολικού προϋπολογισμού 118 εκατ. ευρώ, άρχισε να κατασκευάζεται από την ανάδοχο εταιρεία Nexans τον Νοέμβριο του 2018. Το υποβρύχιο καλώδιο είναι μήκους 107 χλμ. και η τάση του 150 kV.

Θα ακολουθήσει η Δ’ Φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων με την προκήρυξη διαγωνισμού για την Σαντορίνη.

https://cyclades24.gr

Αρέσει σε %d bloggers: