Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λαυρεωτικής: Aνακοίνωση – Καταγγελία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Λαυρεωτικής ύστερα από καταγγελία αναφορά εργαζoμένης κατά της Αντιδημάρχου Καθαριότητας και πρασίνου κας Κανελλοπούλου Ελένης, για την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι της,

έχοντας γνώση ότι είναι καρκινοπαθής και πάσχει από χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία με αναιμία μετα χημειοθεραπείας , την έβγαλε από την καθαριότητα με το καροτσάκι και την σκούπα που ήταν όλα τα χρόνια στον ευρύτερο χώρο της πλατείας του Λαυρίου , τοποθετώντας την στο συνεργείο πρασίνου να τραβάει και να φορτώνει κλαδιά βαριά για την κατάσταση της , και μάλιστα με καύσωνα και 27 αιματοκρίτη!!

Το αποτέλεσμα ήταν να πάθει θερμοπληξία να καταλήξει στο Κ.Υ Λαυρίου για τις πρώτες βοήθειές και με την απειλή η οποία έγινε πράξη με απόφαση Δήμαρχου να μετακινηθεί στην καθαριότητα της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας λόγω υπηρεσιακών αναγκων 18 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της χωρίς δικό της μέσο , αναγκασμένη να μπαίνει σε λεωφορείο καθημερινά με τον κίνδυνο λοίμωξής από τον covid 19 .
Η Εργαζόμενη βρίσκεται από 7 Σεπτεμβρίου σε χημειοθεραπεία ,ανήκει σε ευπαθείς
ομάδες , είναι μονογονεϊκή οικογένεια με 4 παιδία .
Η συμπεριφορά τόσο του Δημάρχου κ. Λουκά όσο και της Αντιδημάρχου στα έγγραφα αιτήματα μας για συνάντηση και επίλυση των προβλημάτων ήταν απαξιωτική …..
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας με ομόφωνη απόφαση του καταγγέλλει τις πράξεις αυτές και Καλούμε τον Δήμαρχο να πάρει θέση ν αλλάξει την απόφασή του για την μετακίνηση της στη Κερατέα , να σταματήσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές από την αντιδήμαρχο που προσβάλλουν τους εργαζόμενους που δίνουν καθημερινή μάχη πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες για ν ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της υπηρεσίας και των Δημοτών .
Εργαζόμενοι που αξίζουν τον σεβασμό και που μοχθούν για να έχει η πόλη υψηλό επίπεδο κ ποιότητα ζωής .
Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να σεβαστούν τον μόχθο των συναδέλφων μας αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να μην ξαναπροσβάλλουν η απειλήσουν κανέναν εργαζόμενο .

Ειδάλλως θα βρούν απέναντι τους όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Λαυρεωτικής και τον Σύλλογο ,που θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να προασπίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων
του Δήμου Λαυρεωτικής