ΚΑΕ Λαύριο: Έφτασαν 11 τα κρούσματα κορονοϊού και αποχή από τις προπονήσεις

Η διασπορά του ιού ήταν ραγδαία στον σύλλογο, με όλα τα μέλη που έχουν προσβληθεί από τον ιό να ακολουθουν το απαραίτητο ιατρικό πρωτόκολλο.

Με τον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής για την Basket League κόντρα στον Προμηθέα (24/10) να έχει ήδη αναβληθεί, είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί και ο αγώνας της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

https://www.sport24.gr

Ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι συνολικά 11 μέλη της ομάδας (παίκτες και επιτελείο) βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες (22/10), εξέδωσε η ΚΑΕ Λαύριο. Η «κυανοκίτρινη» εταιρεία επισημαίνει ότι όσοι έχουν προσβληθεί από την Covid-19 θα απέχουν από τις προπονήσεις για τουλάχιστον 10 ημέρες. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η ομάδα απέχει πλήρως από τις προπονήσεις από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και τονίζει πως η αποχή και «η αυστηρή επιτήρηση θα συνεχιστεί όχι μόνο για τα μέλη της ομάδας που είναι θετικά στον ιό αλλά και για τα αρνητικά, έως ότου γίνει επανάληψη των test στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας».

Μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται ότι θα αναβληθεί και η αναμέτρηση του Λαυρίου με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 31 Οκτωβρίου (17:00). Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, έχει ήδη αναβληθεί η αυριανή (24/10) αναμέτρηση του Λαυρίου με τον Προμηθέα για την πρεμιέρα της Basket League.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Λαύριο έχει ως εξής:

«Η ΚΑΕ Λαύριο – Megabolt, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνει ότι σε συνέχεια των τακτικών και επαναλαμβανομένων covid test που πραγματοποιεί, συνολικά 11 μέλη της ομάδας (παίκτες και staff) βρέθηκαν θετικά στον ιό Covid-19 στον έλεγχο που έγινε την Πέμπτη 22/10.

Τα 11 μέλη της ομάδας μας που βρέθηκαν θετικά (4 προϋπάρχοντα και 7 νέα) θα απέχουν από τις προπονήσεις για 10 μέρες τουλάχιστον, όπως προβλέπουν τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για διαχείριση κρούσματος της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ και του ΕΣΑΚΕ που ακολουθούμε πιστά.

Να τονιστεί ότι όλη η ομάδα, από την προηγούμενη Παρασκευή (16/10) που τρία μέλη της βρέθηκαν θετικά, όχι μόνο είναι σε αυστηρή επιτήρηση όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ, του ΕΟΔΥ και του ΕΣΑΚΕ, αλλά απέχει πλήρως και των προπονήσεων της. Η αποχή από τις προπονήσεις και η αυστηρή επιτήρηση θα συνεχιστεί όχι μόνο για τα μέλη της ομάδας που είναι θετικά στον ιό αλλά και για τα αρνητικά, έως ότου γίνει επανάληψη των test στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Συνεργαζόμαστε στενά με το Δήμο Λαυρεωτικής και με τον Δ/ντή του κλειστού Γυμναστηρίου Λαυρίου κ. Κων/νο Πανταζή για την τήρηση των μέτρων προστασίας και διαβεβαιώνουμε ότι ΔΕΝ έχει παραβιαστεί υγειονομικό πρωτόκολλο ή οδηγία φορέα πάντα με γνώμονα την προστασία της υγείας των αθλητών, των εργαζομένων και των αθλούμενων στο κλειστό γυμναστήριο Λαυρίου.

Η αθλητική οικογένεια της ΚΑΕ Λαύριο – Megabolt με μεγάλη υπευθυνότητα καλεί άπαντες να σεβαστούν τα προσωπικά δεδομένα και είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα βγούμε υγιείς και πιο δυνατοί από αυτή τη δοκιμασία».

https://www.amna.gr

Αρέσει σε %d bloggers: