Λαύριο: Έμπλεξαν οι άγκυρες των «Aqua Blue» και «Μακεδών» – Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Οι άγκυρες δύο επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων, των «Aqua Blue» και «Μακεδών», έμπλεξαν στο λιμάνι του Λαυρίου.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα το Aqua Blue, που θα απέπλεε το βράδυ του Σαββάτου για Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα με 91 επιβάτες, να παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ μετά την απεμπλοκή της άγκυρας και την επιθεώρησή του, το Aqua Blue αναχώρησε για να πραγματοποιήσει το δρομολόγιό του.

http://www.topontiki.gr

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ” Ν.Π. 12393, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του πλοίου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Λαύριο για Άγ. Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα με 91 επιβάτες, διαπιστώθηκε εμπλοκή της πλωρίας άγκυρας με το Ε/Γ -Ο/Γ ”ΜΑΚΕΔΩΝ” Ν.Π. 9142 εντός του όρμου του λιμένα Λαυρίου.

Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια εκ νέου στο λιμένα, ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα Ρ/Κ πλοίο λιμένα Λαυρίου και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ πρωινές ώρες σήμερα, το πλοίο απέπελυσε για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, μετά την απεμπλοκή της άγκυρας και τη διενέργεια ελέγχου από στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) του λιμένα Λαυρίου.

https://limnosfm100.gr

Αρέσει σε %d bloggers: