Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και στην Κερατέα

Παρεμβάσεις σε εργασιακούς και υγειονομικούς χώρους πραγματοποίησε σήμερα 10 Νοέμβρη το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής. Οι παρεμβάσεις είχαν να κάνουν με τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και αφορούν  την υγεία και τα δικαιώματά τους.

Πέρα από τις παρεμβάσεις στα Κέντρα Υγείας σε όλη την Ανατολική Αττική και την ανάδειξη των τεράστιων ελλείψεων των δομών υγείας, έγιναν παρεμβάσεις και σε  πολλούς εργασιακούς χώρους, με κυριότερη αυτή στο αεροδρόμιο της Αθήνας στην αεροπορική εταιρία AEGEAN που το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 100 απολύσεις εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι έχει υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κάτι που δείχνει περίτρανα ότι η μεγαλοεργοδοσία πέρα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν το έχει σε τίποτα να κάνει λάστιχο όλους τους νόμους.

Επίσης σημαντική παρέμβαση έγινε και στο Σούπερ Μάρκετ ΜΥ Μάρκετ Κερατέας  που υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα απαιτώντας να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την μη μετάδοση του ιού.

Το ΕΚΛ-ΑΑ θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις παρεμβάσεις  για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καλούμε τους όλους εργαζόμενους να μπούνε στην μάχη, να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς, είναι ο μόνος δρόμος να σταματήσουμε την επίθεση που δέχεται η ζωή και τα δικαιώματά μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Απαντάμε μεΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 Νοεμβρίου. Όλοι στην μάχη να μην λείψει κανείς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μια σκέψη για το “Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και στην Κερατέα

  • Τί έγινε τελικά στο Σούπερ Μάρκετ ΜΥ Μάρκετ ΠΕΤΑΣ-ΚΟΥΒΑΡΑ Το απόγευμα το έκλεισαν για επιβεβαιωμένα κρούσματα εργαζομένων γύρω στις 17:00 και την άλλη ημέρα το πρωϊ το άνοιξαν κανονικά; Τι έγινε απολύμαναν τον χώρο, έβαλαν τους εργαζόμενους της απογευματινής βάρδιας σε καραντίνα, έβαλαν άλλους εργαζόμενους το πρωϊ και το άνοιξαν; Επέμβηκε ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, το πήρε χαμπάρι το ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.