Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λαυρεωτικής: Αποκατάσταση Γαλλικής Σκάλας Λαυρίου

Εγκρίθηκε εχθές ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η μελέτη αποκατάστασης της Γαλλικής Σκάλας Λαυρίου, που είχε εκπονήσει το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για λογαριασμό του Δήμου Λαυρεωτικής.

Στην παρουσίαση της μελέτης στο Κ.Σ.Ν.Μ., η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν ο αντιπρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Σαπουντζάκης Ευάγγελος, με άλλους καθηγητές της Σχολής, καθώς και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Λουκάς Δημήτρης και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κα Μαγγενάκη Αναστασία.

Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λουκάς, δήλωσε:
«Η Γαλλική Σκάλα είναι ένα εμβληματικό μνημείο για τον Δήμο μας και ειδικά για την πόλη του Λαυρίου, καθώς βρίσκεται στην είσοδό της. Εκτός από την αναστήλωσή της, έχει προγραμματιστεί και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου αυτής, ώστε να αποδώσουμε στις μεταγενέστερες γενιές του τόπου μας, ως ιστορική μνήμη, το σύμβολο αυτό της εργασίας και των αγώνων των παλαιών μεταλλωρύχων του Δήμου μας.
Η συνέχεια θα είναι η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής και κατόπιν η δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου».

2 σκέψεις σχετικά με το “Δήμος Λαυρεωτικής: Αποκατάσταση Γαλλικής Σκάλας Λαυρίου

  • Αντε να δουμε!! θα περασουν αλλα 20 χρονια που θα εισαι δημαρχος για να την φτιαξεις κυριε Λουκα??
    Απο το 2003 φτιαχνεις τη ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΚΑΛΑ,ΤΗΝ ΕΥΤΕΡΠΗ,ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ,ΤΟ ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ,ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΟΟΟΟΟΣΑ!! αλλα που τα περιγραφεις στα προεκλογικα σου φυλλαδια.
    Αντε να δουμε!!

  • Παντως οι ΓΝΩΣΤΟΙ!! καθηγηταδες του ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ παλι πληρωθηκαν με 120000 ευρουλακια!!!! ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΑ!!! κυριε Λουκα μας.
    Και τα πληρωσαμε εμεις,οι δημοτες της Λαυρεωτικης,οπως και την αποζημιωση της ΚΑΠΕΡΩΝΗ πανω απο 600.000 ευρω!!!!!!!!! γιατι ο δημος μας ΕΧΑΣΕ!!!!! προσφατα το δικαστηριο μαζι της και πηγε ο Λουκας σαν την βρεγμενη γατα να τα βρει με την ΚΑΠΕΡΩΝΗ γιατι επρεπε να της δωσουμε πανω απο 1.000.000 ΕΥΡΩ (1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩΩΩΩΩ) ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΥΜΒΙΜΒΑΣΜΟ.
    ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑ ΔΩΣΑΜΕΕΕΕΕΕ…… με τις ευλογιες καποιον αρχηγων καποιων δημοτικων παραταξεων που προεκλογικα εβριζαν το Λουκα δημοσια.
    Αλλη μια του δημαρχου μας αγαπητοι συνδημοτες μου.
    Για να μην τρωτε οτι σας λεει ο ΛΟΥΚΑΣ οτι ταχα μου γλυτωσε την δημοτικη εκταση του δημου και κερδισε την ΚΑΠΕΡΩΝΗ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.