Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Συμβολική Εκδήλωση Αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Σήμερα 26 Νοεμβρίου το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Αν. Αττικής πραγματοποίησε συμβολική εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, ο αγώνας του οποίου αποτελεί  ένα τεράστιο, ζωντανό, ακατάβλητο παράδειγμα της τεράστιας δύναμης των λαών που απέναντι σε θεούς και δαίμονες, απέναντι στις μεγαλύτερες φονικές μηχανές της ιστορίας, εδώ και πάνω από 70 χρόνια δίνει έναν τεράστιο αγώνα για το δικαίωμα του να έχει το δικό του ανεξάρτητο κράτος.

Στην εκδήλωση που ήταν συμβολική και πραγματοποιήθηκε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, παραβρέθηκαν  και  χαιρέτησαν  ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι και ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γιώργος Μαυρίκος.

Εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚΛ-ΑΑ τους καλεσμένους καλωσόρισε  Βάλσαμος Συρίγος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Αν Αττικής  καταδικάζει  τη πολιτική του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ, που με την  στήριξη που λαμβάνει από τις λυκοσυμμαχίες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ αλλά και τις Ελληνικές κυβερνήσεις, κατέχει και καταπατεί τα παλαιστινιακά εδάφη, σκορπώντας το θάνατο εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Ενώ κλείνοντας δεσμεύτηκε ότι το ΕΚ Λαυρίου-Αν. Αττικής θα πάρει νέες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των εργαζομένων της περιοχής,  δυναμώνοντας την Αλληλεγγύη με τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό, για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη Παλαιστίνη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Αν. Αττικής, πήρε την πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη συμβολική εκδήλωση με αφορμή την 29η Νοεμβρίου παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, δείχνοντας στην πράξη ότι παρά την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας το μυαλό και η σκέψη μας βρίσκονται στο πλευρό του ηρωικού παλαιστινιακού λαού, ο αγώνας του οποίου αποτελεί τρανταχτή απόδειξη της δύναμης των λαών να παλεύουν κάτω απ όλες τις συνθήκες ως την νίκη.

Η Διοίκηση

Αρέσει σε %d bloggers: