Με απλότητα τελέστηκε η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στο Λαύριο

Με απλότητα εν μέσω πανδημίας τελέστηκε η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Λαύριο. Παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, με τη συμμετοχή των Πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών π. Βλάσιο, π. Κωνσταντίνο και π. Γρηγόριο. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, στην οποία προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Πάτρας Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Περάματος.
Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον π. Γρηγόριο Πάτρα για την παρουσία του στην εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου προσφέροντάς του μια Ιερή Εικόνα που εικονίζει τον Άγιο, την οποία φιλοτέχνησαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Χρόνια Πολλά! Ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας να πρεσβεύει στον Κύριό μας Ιησού Χριστό υπέρ υγείας ψυχικής και σωματικής όλων ημών!
Εκ της γραμματείας του Ιερού Ναού

Αρέσει σε %d bloggers: