Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κάλεσμα Αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, με την ευθύνη που έχει απέναντι στους εργαζόμενους που πλήττονται από την νέα κρίση του συστήματος και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, καλεί Εργατικά Σωματεία, Συλλόγους Αυτοαπασχολούμενων, Συνταξιούχων, Γυναικών, Σωματειακές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα, άλλους Μαζικούς Φορείς, απλούς εργαζόμενους,  να εκφράσουν με όποιο τρόπο μπορούν την αλληλεγγύη τους, να πάρουν θέση στο πλάι του ΕΚ Λαυρίου-Αν. Αττικής.

Τώρα είναι η ώρα να υψώσουμε ασπίδα προστασίας σε όσους εργαζόμενους χτύπησε σε πρώτη φάση η νέα καπιταλιστική κρίση την οποία έφερε πιο κοντά η πανδημία του κορονοϊού. Η πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο  δεν προστατεύει αλλά αντιθέτως τσακίζει, τα δικαιώματά μας με αποτέλεσμα οι απολύσεις, οι αναστολές, η εκ περιτροπής εργασία κ.α,  να ροκανίζουν τον ούτως η άλλως λιγοστό μισθό μας, τις συνθήκες ζωής μας.

Τα απλήρωτα νοίκια, οι απλήρωτοι λογαριασμοί, τα απλήρωτα δάνεια έχουν κτυπήσει πραγματικά κόκκινο. Οι απειλές και οι διακοπές ηλεκτροδότησης, εξώσεων και πλειστηριασμών είναι σε ημερήσια διάταξη. Πλέον όμως πολλές οικογένειες συναδέλφων αδυνατούν να ανταποκριθούν και στα βασικά για την επιβίωσή τους.

Το ΕΚ Λαυρίου-Αν. Αττικής, αναλαμβάνει εκ νέου την πρωτοβουλία  να οργανώσει έκφραση αλληλεγγύης, να μην αφήσει κανένα μόνο του στην επίθεση που δέχεται η ζωή μας. Να μην μείνει κανείς μόνος απέναντι στους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ρεύματος, στην μάχη για την επιβίωση των παιδιών μας.

Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τον λαό από το υστέρημά του να συνδράμει στην έκφραση αλληλεγγύης,καθώς και  όποιον επιθυμεί, να πάρει μέρος στη προσπάθεια των σωματείων για την διάθεση των προϊόντων στους συναδέλφους μας.

Σε αυτά τα πλαίσια το Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2020 διοργανώνουμε ημέρα αλληλεγγύης σε όλη την Αν. Αττική οπού μέλη του ΕΚΛ-ΑΑ και των Σωματείων θα βρίσκονται έξω από μεγάλα Σούπερ Μάρκετ της ευρύτερης περιοχής και θα δέχονται προσφορές ειδών πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής καθώς και παιδικών παιχνιδιών, τα οποία με ευθύνη των Σωματείων και του ΕΚΛ-ΑΑ θα διατεθούν σε όσους συναδέλφους τα έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα μαζεύουμε τα εξής:

  • Ξηρά τροφή (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα κτλ)
  • Όσπρια, Ζυμαρικά, κονσέρβες
  • Φρούτα, νωπά λαχανικά, κρεατικά
  • Είδη ατομικής υγιεινής
  • Παιδικές τροφές, παιδικές πάνες
  • Παιδικά παιχνίδια
  • Φάρμακα (μησυνταγρογραφούμενα)

Τα Σούπερ Μάρκετ που θα βρίσκονται  μέλη των Σωματείων και από τις ώρες 10πμ έως 1μμ είναι τα εξής:

Σκλαβενίτης Κορωπί, Σκλαβενίτης Γέρακα,

ΒασιλόπουλοςΓλυκάΝερά,  MARKET IN Παλλήνης

My Market&ΣκλαβενίτηςΛαύρίου,

My MarketΑρτέμιδας, Σκλαβενίτης Ραφήνα,  MyMarket Νέας Μάκρης.

Για προσφορές ειδών αλλά και για διάθεση αλληλεγγύης θα μπορεί κάποιος να απευθύνεται στα παρακάτω τηλέφωνα ανά περιοχή:

Λαυρεωτικής και πέριξ δήμων:  Μούτσης Γιάννης  6938338890

Γέρακα-Παλλήνη-Γλυκά Νερά: Δρακούλη Μαρία 6982148452

Μαραθώνα-Ραφήνα-Νέα Μάκρη: Νατάσσα Καμπέλη  6977120661

Ε-mail: eklavrio@gmail.com

Η Διοίκηση